fbpx

Unga Ledare, ett utvecklingsprogram

Att arbeta som ledare idag ställer höga krav på såväl individ som organisation. Dessutom kan det vara extra svårt att som ung ledare få de förutsättningar som behövs. Handelskammaren erbjuder därför ett utvecklingsprogram för unga ledare. 

I programmet Unga Ledare får deltagaren möjlighet att utveckla sitt personliga ledarskap, få stöd och coaching i aktuella ledarskapssituationer samt strategisk utveckling av sitt företag eller organisation. Programmet syftar även till att inspirera och ge deltagaren möjlighet att knyta affärsnyttiga kontakter i Jönköpings läns näringsliv samt få tillgång till ett stabilt och hållbart nätverk.

Varje tillfälle fokuseras kring ett tema som berör ledarskap, och då med hjälp av externa gäster. Under träffarna finns det alltid utrymme för erfarenhetsutbyte, reflektion, fördjupningar och diskussioner.

Programmet skräddarsys efter de önskemål som gruppen har, där ett första förslag på upplägg kommer diskuteras med gruppen under första träffen. Exempel på områden som kommer beröras:

 • Det reflekterande ledarskapet och att leda sig själv
 • Det svåra samtalet
 • Hur man leder andra genom förändring
 • Gruppers utveckling och hantering av konflikter som uppstår på vägen
 • Hur man får delegering att fungera

Varje träff inleds och avslutas med någon form av gemensam aktivitet, exempelvis padel, yoga eller meditation. Unga Ledare har även en programledare som deltar, knyter kontakt med alla deltagare, lyssnar av och fångar upp synpunkter samt identifierar förbättringar löpande under programmet. Programledaren sköter även kontakten med deltagarna för att tillsammans med Handelskammaren kunna anpassa innehållet till nästa träff.

Vi träffar gärna dig och berättar om hur och varför du kan passa in i vårt program Unga Ledare.

Upplägg

Varje grupp består av 8–9 deltagare som träffas vid fem heldagar under cirka ett år. Om deltagarna skulle önska ett nätverk efter avslutat program, kan det fortsatt hållas i Handelskammarens regi.

Målgrupp

Målgruppen för programmet är yngre personer med kortare erfarenhet i ledande roller, gärna med personalansvar.

Kostnad

30 000:- exkl. moms för medlemmar i Handelskammaren Jönköpings län

35 000:- exkl. moms för övriga

Kontakt & frågor

Nana Björnberg, Handelskammaren Jönköpings län
070–733 60 82
nana.bjornberg@handelskammarenjonkoping.se


Under programmets gång kommer deltagarna få coachas av konsulter som Dan Nordlöf, Annika Hall, Eleonor Svenningsson, Henric Lilja för att nämna några. Programmet släpps inom kort.

 • Del 1: Att leda och utveckla grupper, leds av Dan Nordlöf

  Tid: tisdag 26 januari 2021

  Mer info kommer.

 • Del 2: Leda sig själv via ett reflekterande ledarskap, leds av Annika Hall

  Tid: tisdag 30 mars 2021

  Mer info kommer.

  Om Annika Hall
  Annika har en bakgrund som lärare och forskare från Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Hon arbetar idag som rådgivare med förändringsprocesser (ägarskiften) i ägarledda företag. Annika är utbildad Nia- och yogalärare (Yinyoga och Viryayoga) och drev under flera år Nia- och yogacentret Insidan i Jönköping tillsammans med en kollega. Hon har ett stort intresse för ledarskap och går kontinuerligt utbildningar i kommunikation och gruppdynamik i Storbritannien.

 • Del 3: Engagerade medarbetare, leds av Eleonor Svenningsson

  Tid: tisdag 25 maj 2020

  Mer info kommer.

  Om Eleonor Svenningsson
  Som nyutexaminerad personalvetare fick Eleonor möjlighet att redan som 24-åring axla sitt första HR-chefsuppdrag. Hon vet hur det är att vara ung och ledare, OCH att det kräver mod, drivkraft, nyfikenhet och en stor portion passion! Eleonor har över 20 års erfarenhet som HR-chef i flertalet olika organisationer, exempelvis Elgiganten och Postnord. Förändringsarbete, ledarskapsutveckling, employer branding samt det viktiga medarbetarengagemanget är områden som hon i sina olika roller har arbetat mycket med. Idag arbetar Eleonor på Fagerhults Belysning och där hon (enligt henne själv) har bolagets absolut roligast tjänst då hon jobbar som Head of Learning & Development för koncernens nordiska bolag. En roll där hon ansvarar för all typ av utveckling för jaget, laget och företaget med fokus på ledarskapsutveckling där hon regelbundet utbildar ledare inom olika typer av ämnen.

 • Del 4: Den hållbara arbetsplatsen, leds av Henric Lilja, & leda andra chefer

  Tid: tisdag 31 augusti 2021

  Denna del fokuserar på hur man tar hand om sig själv och hanterar stress, samt hur man som chef kan skapa en miljö som stimulerar hälsosamma beteenden. Hur stimulerar man sin egen motivation? Hur stimulerar vi andras motivation? Det vill säga att innehållet har både perspektivet på chefen själv men även hur man kan arbeta kring dessa frågor med gruppen och/eller arbetsplatsen som man är ansvarig för.

  Denna del består både av teori och praktik, men även av diskussion. Deltagarna får också arbeta fram beteendemål som de ska arbeta vidare med i sin chefsroll.

  Om Henric Lilja
  Henric arbetar som psykologisk rådgivare åt högpresterande människor inom såväl idrott som näringsliv. Han arbetar även med utbildning inom området för prestations- och idrottspsykologi samt personlig utveckling. Henric driver företaget Lilja psykologi, samt är delägare i företaget Sport Competence. Lilja är även idrotts- och marknadsansvarig inom koncernen Prolympia SYD och Änglagårdsskolan. Som person drivs Henric av att se andra människor utvecklas och lyckas, och vill gärna vara en del av den processen! 

  I denna del får deltagarna också träffa erfarna ledare som kommer bjuda på sina personliga erfarenheter kring ledarskap. De har med sig tankar på vad de vill berätta om, men det kommer vara lika viktigt vad deltagarna kommer vara intresserade av.

 • Del 5: Leda en grupp/team

  Tid: 19 oktober 2021

  Mer info kommer.

  Den sista delen avslutas även med en gemensam middag i Jönköping dit även alla tidigare medverkande ”gäster” inbjuds att vara med.

  Intresseanmälan för nätverk

  Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!
  Läs hur vi behandlar dina uppgifter här!

  Tack! Vi hör av oss till dig inom kort!

  Byt eller uppdatera din webbläsare!

  Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari