fbpx

Hållbarhetschefsnätverk

Nätverket är ett samarbete mellan Handelskammaren Jönköpings län och Hållbarhetsteamet.

Omställningen mot hållbarhet går allt snabbare. Hur ska företag rustas för att växa och blomstra i denna nya verklighet som ständigt förändras? Hållbarhetschefer har en nyckelfunktion för företagets utveckling och framtida konkurrenskraft. Det är en spännande och utmanande funktion.

Vi vill stärka dig i rollen som hållbarhetschef och skapa förutsättningar för dig att leda detta viktiga arbete. Genom nätverket vill vi möjliggöra för hållbarhetschefer från olika branscher att gemensamt utforska olika områden inom hållbarhet, dela erfarenheter och diskutera utmaningar och möjligheter.

Nätverket erbjuder dig

 • Erfarenhetsutbyte
 • Kompetensutveckling
 • Omvärldsbevakning
 • Ett bredare nätverk
 • Inspiration

Hållbarhetschefer har ofta en utmanande, och ibland ensam, roll på företag och sällan någon att bolla tankar eller idéer med. Att träffa andra hållbarhetschefer ger möjlighet att ventilera utmaningar men också att få inspiration av de andra nätverksdeltagarna. Varje träff kommer att ha ett specifikt tema som deltagarna får vara med och bestämma utifrån önskemål och behov.

Målgrupp

Nätverket riktar sig till dig som ansvarar för utvecklingen av ditt företags/organisations hållbarhetsarbete.

Upplägg

Nätverket består av en grupp på 10–16 deltagare som träffas 6 gånger/år. Träffarna kommer utgå från behov och utmaningar som nätverksdeltagarna står inför. Vi ser gärna att vi träffas på varandras arbetsplatser, så vi får inblick i olika företag och verksamheter. Varje tillfälle kommer innehålla en inledande omvärldsspaning, andra ämnen kan till exempel handla om:

 • Styrning och uppföljning av hållbarhetsarbetet
 • Att skapa engagemang i organisationen
 • Hållbarhetskommunikation och rapportering
 • Att navigera bland olika intressenters krav och förväntningar
 • Hållbart ledarskap
 • Doughnut economy
 • Globala målen
 • Innovation och kreativitet för nya lösningar

Kostnad

Individuell årsavgift. Rabatterat pris om företaget är medlem hos Handelskammaren Jönköpings län.

Nätverksledare

Nätverket leds av Anna Carendi och Jenny Jakobsson, som är två av grundarna till Hållbarhetsteamet i Sverige AB. De brinner för att vara med i omställningen till ett hållbart samhälle och har stöttat många stora och små företag i deras hållbarhetsarbete. En stor del av sin tid faciliterar de processerna mot strategisk hållbar affärsutveckling genom en bred portfölj av verktyg för ledarutveckling och företagsutveckling. De stöttar också i utveckling av en kreativ och innovativ företagskultur där lösningar på utmaningar blir nya produkter och tjänster. Målet är att företag ska växa, utveckla sin kapacitet och kompetens och därmed bli långsiktigt konkurrenskraftiga i ett hållbart samhälle.

Anna Carendi & Jenny Jakobsson, nätverksledare.

Om Anna Carendi
Anna anlitas ofta som föreläsare och utbildare inom hållbarhet och har även haft flera uppdrag som interim hållbarhetschef. Tidigare har Anna arbetat som tf. kommunikationschef på Jönköping Energi, som Generalsekreterare på Coompanion Sverige, med hållbarhet och digitalisering på Cybercom och som hållbarhetskonsult på Enact Sustainable Strategies.
anna.carendi@hallbarhetsteamet.se
Här hittar du Anna på LinkedIn!

Om Jenny Jakobsson
Jenny utbildar, föreläser och faciliterar workshops och är även lärare i hållbarhet, företagsetik och ledarskap på Jönköping University. Hon har tidigare arbetat på banken SEB som företagsrådgivare och platschef och har erfarenhet som Internationell verksamhetsledare för utvecklingssamarbete i Afrika, Mellanöstern och Asien.
jenny.jakobsson@hallbarhetsteamet.se
Här hittar du Jenny på LinkedIn!

Kontaktuppgifter

Victor Wakerius
Försäljnings- och marknadsansvarig, Handelskammaren Jönköpings län
victor.wakerius@handelskammarenjonkoping.se

 

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari