fbpx

Jönköpings läns ekonomichefsnätverk

Det här nätverket är arenan där du får möjlighet att diskutera och pröva din verksamhets förutsättningar och idéer med andra företags ekonomichefer. Föreläsningar och workshops hjälper dig att upptäcka ytor du tidigare missat. Feedback och erfarenhetsutbyte hjälper dig att säkerställa att du är på rätt väg.

Som ekonomi- och/eller redovisningschef är man ofta ensam i sitt ansvar över verksamheten, vilket kan innebära att man inte har någon att bolla tankar och idéer med kring dilemman, utveckling eller utbyta erfarenheter.

Ekonomichefsnätverket erbjuder ett bord fyllt med deltagare i liknande position, som tillsammans fungerar som erfarna konsulter deltagarna emellan. Det som gör nätverket unikt är att det bygger på en öppen dialog mellan dess deltagare, där de tillsammans får möjligheten att prova egna idéer, inspireras av andras samt utbyta erfarenheter.

Marie Morinder, nätverksledare för Ekonomichefsnätverket. Foto: Sebastian Holmgren.

Varje nätverk består av en grupp på mellan 8-12 chefer som träffas en gång varje kvartal för att utbyta erfarenheter, diskutera aktuella händelser och trender i branschen, samt utvecklas med hjälp av relevanta föreläsningar och workshops. Eftersom nätverket riktar sig mot ledare finns en stor erfarenhetsbank att ta tillvara på. Varje träff kretsar kring ett specifikt tema som deltagarna anser vara relevant; allt från presentationsteknik för ekonomichefer, till GDPR inom ekonomi.

För att skapa en så pass bra insyn som möjligt i varandras verksamheter hålls träffarna i roterande ordning hos nätverksdeltagarna. Varje nätverksträff leds av en erfaren samtalsledare som genom att utmana och utveckla för diskussionerna framåt.

Du kan börja nätverka när som helst eftersom det varken finns en tydlig början eller ett slut på nätverket. Syftet med detta är att skapa goda och långsiktiga relationer deltagarna emellan där takhöjd, transparens och ödmjukhet är självklara faktorer.

Nätverket syftar till att utifrån ett strategiskt perspektiv bidra till utveckling och av deltagarna och de organisationerna de representerar.

Nätverket erbjuder dig

 • Erfarenhetsutbyte
 • Inspiration
 • Ökad kunskap
 • Ett bredare kontaktnät

Upplägg

Nätverket träffas en gång per kvartal i samband med frukost, lunch eller middag. Träffarna är fyra timmar vardera och har ett specifikt tema som bestäms utefter gruppens önskemål. Föreläsningar varvas med erfarenhetsutbyte och diskussioner i gruppen.

Målgrupp

Nätverket riktar sig till ekonomichefer, redovisningschefer, företags-VD utan ekonomiavdelning och CFOs.

Nätverksledare

Marie Morinder har en Jur. Kand. från Lunds Universitet. Hon har ett långt engagemang i företagsvärlden där hon verkat som entreprenör inom maskintillverkning i det egna familjebolaget, såväl som CFO, ekonomichef och redovisningschef inom tillverkande industri, logistik och 3PL samt inom handelsbolag. Marie är ackrediterad lärare inom StyrelseAkademiens utbildning Rätt Fokus i styrelsearbete för aktiebolag och har varit verksam i StyrelseAkademien sedan 2016. Hon är även certifierad inom Almis mentorsprogram.

Kontaktuppgifter

Helena Zar Vallin, vd Handelskammaren Jönköpings län
076-949 42 25
helena.zarvallin@handelskammarenjonkoping.se

Marie Morinder, nätverksledare
070-306 24 96
marie.morinder@marsilea.se

  Intresseanmälan för nätverk

  Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!
  Läs hur vi behandlar dina uppgifter här!

  Tack! Vi hör av oss till dig inom kort!

  Byt eller uppdatera din webbläsare!

  Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari