fbpx

Betrodd tredje part

Anbudsöppning

För att säkra att allt går rätt till, kan du enligt Lagen om offentlig upphandling ta hjälp av Handelskammaren som oberoende tredje part vid anbudsöppning i samband med en offentlig upphandling.

Anbudsöppningen genomförs av minst två personer som utsetts av den upphandlande enheten. Anbudsgivare kan då begära att en av Handelskammaren utsedd person är närvarande. Kostnaden för detta står anbudsgivaren för. Handelskammarens representant övervakar att alla anbud kommit in i tid samt att de öppnas och diarieförs korrekt.

Anbuden ska föras upp i ett öppningsprotokoll och bestyrkas av de som deltar i förrättningen. I Sverige tillåts inte anbudsgivarna att närvara vid anbudsöppningen eftersom alla anbud och ansökningar är hemliga under pågående upphandling. Det råder sekretess på allt som framkommer under anbudsöppningen. Anbudsöppning ska ske så snart som möjligt efter sista dag att inkomma med anbud.

Pris

1 500 kr exkl. moms för Handelskammaren Jönköpings läns deltagande som oberoende tredje part. Utöver detta tillkommer resekostnader.

Kontakta info@handelskammarenjonkoping.se eller 036-30 14 30.

 

Deponering

Handelskammaren är genom sin roll som oberoende tredje part en naturlig plats för deponering. Hos Handelskammaren i Jönköping finns möjlighet att förvara dokument eller USB-minnen som du inte vill ska komma i orätta händer, till exempel det anbud du skickat till en offentlig upphandling.

Hur gör man och vad kostar det?

Förvaring hos Handelskammaren i Jönköping kostar 1 000 kr exkl. moms. Avgiften är för förvaringstjänsten samt det mottagningsbevis vi utfärdar. Förvaringen är inte tidsbegränsad, du hör själv av dig till Handelskammaren när deponeringen ska upphöra.

Kontakta info@handelskammarenjonkoping.se eller 036-30 14 30.

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari