fbpx

De fick stipendium från Handelskammaren

PRESSMEDDELANDE

Under en ceremoni hos Handelskammaren Jönköpings län tilldelades sex studenter från Jönköping University stipendium för framstående studieresultat och för att stötta vid deras högre studier utomlands. Portugal, Hong Kong, Mexiko och USA – fyra länder där Handelskammarens stipendiater förlägger sina utlandsstudier.

Therese Tufvesson, Johanna Johnsson, Ahmed Abed, Emilia Östlund, Victor Lindström och Louise Murphy är de studenter från Jönköping University som i år tilldelades Handelskammarens respektive Gunnar Randholms stipendium. Fonderna ligger under Stiftelsen Näringslivets Donationsfond och delades ut av donationsfondens ordförande Mathias Bransmo, vd på Kvadrat i Jönköping samt vice styrelseordförande i Handelskammaren Jönköpings län:

– Att vi har möjlighet att stötta dessa framstående studenter som visat på fina studieresultat är fantastiskt! Det är alltid lika roligt att träffa motiverade och hungriga studenter som är nyfikna på att upptäcka världen och genom stipendierna hoppas vi kunna underlätta vid deras högre studier utomlands, säger Mathias.

Från vänster: Victor Lindström, Emilia Östlund, Louise Murphy och Ahmed Abed.

Fyra av sex stipendiater kunde närvara vid utdelningen i samband med Handelskammarens årsmöte. Therese Tufvesson och Johanna Johnsson har redan påbörjat sina studier i Portugal. Ahmed Abed från Karlskrona studerar Maskinteknik – industriell ekonomi och produktionsledning vid Jönköpings Tekniska Högskola, och ska studera i Hong Kong:

– Jag har alltid varit intresserad av den sidan av världen och de är i framkant inom mycket, skolan verkar också ganska bra. Vad jag ser fram emot mest är att komma utanför min comfort zone, hamna i lite ”jobbiga” situationer, berättar Ahmed.

Emilia Östlund, född och uppvuxen i Norrköping, läser Human Resources vid Högskolan för lärande och kommunikation och hon ska till Monterrey i Mexiko:

– Mexiko lockade på många sätt. Värmen, få se en annan natur och kultur, maten och så klart att få chans att studera utomlands. Flera kompisar har rekommenderat Mexiko så jag ser verkligen fram emot hösten, säger Emilia.

Victor Lindström, född i Jönköping, och Louise Murphy, född i Borlänge, ska båda till USA:

– Jag har alltid gillat USA och har själv funderat på att bo där framöver – så det ska bli kul att få testa det! Jag studerar International Management på JIBS så det ska bli spännande att nu få stöta på en annan studentlitteratur och få välja mina egna kurser. Jag är väldigt intresserad av entreprenörskap och finans, berättar Victor.

– Här i Jönköping studerar jag en master, Global Management, och framöver ska jag praktisera på Svensk-amerikanska Handelskammaren i Washington. För mig är detta en fantastisk möjlighet att få internationell praktisk erfarenhet, och att få möjlighet att applicera teori i praktik, säger Louise.

Handelskammaren önskar alla stipendiater ett stort lycka till!

 


 

Stipendiater 2022

Gunnar Randholms Stipendium:Therese Tufvesson, Jönköping Tekniska Högskola, för studier vid Universidade de Porto, Portugal.20.000 krJohanna Johnsson, Jönköping Tekniska Högskola, för studier vid Universidade de Porto, Portugal.20.000 krAhmed Abed, Jönköpings Tekniska Högskola, för studier vid The Hong Kong Polytechnic University, Hong Kong. 15.000 kr

Handelskammaren Jönköpings län Stipendium:Emilia Östlund, Högskolan för lärande och kommunikation, för studier vid TEC de Monterrey, Mexiko.20.000 krVictor Lindström, Internationella Handelshögskolan, för studier vid Texas A&M University, USA. 20.000 krLouise Murphy, Internationella Handelshögskolan, för studier vid Svensk-amerikanska Handelskammaren i Washington, USA, projekt SIREUS. 15.000 kr

20220513_Pressmeddelande_De fick stipendium från Handelskammaren

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari