fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » HR-chefsnätverket – möt nätverksledaren
9 oktober, 2019

HR-chefsnätverket – möt nätverksledaren Helen

Helen Einarson Lundin, uppvuxen i en företagarfamilj i Jönköping, driver idag rekryteringsbyrån Ny Position tillsammans med kollegan Jeanette Boström. Ett företag som satsar på att skapa Perfect Match inom Rekrytering, Human Resources och Interim Management med ambition att göra sina kunder mer konkurrenskraftiga och mer framgångsrika.

Helen kommer vara aktiv som nätverksledare för Handelskammarens nya HR-chefsnätverk, som syftar till att fördjupa HR-chefers kunskap, ge dem stöd i rollen som HR-chef samt personlig och professionell kompetensutveckling.

Berätta lite om dig själv Helen, vem är du?

Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Jönköping där vi ständigt hade olika nationaliteter på besök i hemmet, och på mina föräldrars företag. På så sätt hade vi, trots placering i Jönköping, alltid hela världen väldigt nära. Ena dagen med middagsgäster från Indien och den andra besök från Uganda.

Jag är uppvuxen med många bröder – fyra för att vara exakt – vilket gett en del skinn på näsan! Det var mycket vilja och energi i vårt hem vilket jag tror resulterat i att jag är självständig, orädd och framför allt – nyfiken. Idag bor jag i Jönköping tillsammans med min man och tillsammans har vi en dotter som numera bor i Stockholm.

Hur kommer det sig att du startade Ny Position?

Efter att i många år ha jobbat med att hjälpa bolag inom förändringsarbete, tillväxtfrågor och kommunikationsfrågor, samt att ha varit både ledare och konsult under den tiden, träffade jag en dag Jeanette. Vi såg en lucka i branschen och började tillsammans att spåna på en vision om att positionera Sverige. Och här är vi nu, 10 år senare, med Ny Position och ett starkt team i ryggen!

Helen Einarson Lundin & Jeanette Boström, grundare Ny Position.

Vi är annorlunda från andra i branschen genom att vi jobbar teambaserat, värderingsstyrt, personligt och nära. Min och Jeanettes ambition var (och är!) att bygga ett bolag som bygger på långa relationer, alltid leverera på topp och att ständigt hålla hög service.

Vad har du för bakgrund och erfarenheter inom HR?

Under hela mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat med människan som produkt. Det har exempelvis innefattat mycket förändringsarbete och hur man får med sig sitt team i förändringsarbete. Men också allt inom kompetensförsörjningsfrågor och helheten kring affären, för att nämna några.

Vad skulle du säga är en HR-chefs största utmaning?

Den största utmaningen för en HR-chef skulle jag nog säga är att få in det affärsmässiga perspektivet i sitt arbete. Att hela tiden jobba för att hänga med i förändringstakten, att ta taktpinnen och ligga i framkant – vara med i businessen helt enkelt!

Vem skulle du säga passar för HR-chefsnätverket och varför får man inte missa detta?

Jag skulle säga att det passar de flesta inom HR-området. Så väl talangen i början av sin karriär med en ansvarsroll idag, men även de personer som är mer seniora i området. Kombinationen tror jag kommer skapa en bra dynamik i gruppen där vi alla lär oss av varandra. De med längre erfarenhet kan bidra med sina erfarenheter medan de som är i början av karriären kanske har kommit längre i till exempel den digitala resan inom HR. HR-chefsnätverket är en jättefin chans att bredda, fördjupa sina kunskaper samt knyta nya och värdefulla kontakter.

Helen Einarson Lundin, en av grundarna för Ny Position.

Hur kommer din roll i HR-chefsnätverket se ut?

Min roll i nätverket blir att hjälpa till och vara en (rosa!) tråd genom, och även mellan, alla träffar. Jag blir som en facilitator som ordnar intressanta föreläsningar och agerar länk mellan Handelskammaren och nätverkets deltagare.

Vad lockade dig till att vara nätverksledare för HR-chefsnätverket och vad har du för förhoppningar?

Jag lockades av att ta in HR-perspektivet i företags förändringstankar då jag anser att det är oerhört viktigt! Och kan jag genom att vara den som håller i kontakten, utbyta erfarenheter och tillföra kompetens i denna förändringsresa blir jag riktigt stolt. Mina förhoppningar är att HR-chefsnätverket ska främja till diskussioner och erfarenhetsutbyte. Något som i sin tur även verkar för att göra vår region än mer konkurrenskraftig.

Läs mer om HR-chefsnätverket HÄR.

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

Selma Bjelkerud om sin utbytestermin: ”Ett minne för livet”

"Till andra studenter som överväger att åka på en utbytestermin vill jag varmt rekommendera det! Det är en helt fantastisk möjlighet för ...

Läs mer
Näringspolitik

NY RAPPORT: Konjunkturbarometern våren 2023

I Konjunkturbarometern våren 2023 är det 159 företag som har svarat, varav cirka hälften tillhör tillverkningsindustrin. I enkäten som li...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari