fbpx

Johanna Wärnbring, Ägare av Bryggan Café & Bistro

Johanna Wärnbring på Bryggan Café & Bistro i Jönköping är säker.
Att sätta Jönköping på kartan som något annat än en stad som passeras på E4 när man är på väg någon annanstans är viktigt.
– Alla saker och frågor som kan göra Jönköping till en attraktiv plats är betydelsefulla, säger Johanna.

Idén att skapa en mötesplats för alla föddes för sex år sedan. Det var då Johanna, tillsammans med sin bror Erik Jarl, öppnade Bryggan Café & Bistro. I dag är Bryggan vid Munksjöns norra strand just den där populära mötesplatsen som Johanna drömde om.

– Goda idéer skapas exempelvis hemma vid köksbordet. Så är våra hjärnor konstruerade, de vilar aldrig. De har alltid en massa idéer, säger Johanna.

– Ett annat sätt är givetvis nätverk där man träffar andra personer som man kan inspireras av. ”Gjorde ni så? Vi har gjort så!”

Allt som attraherar folk som inte bor här att komma till Jönköpingsregionen är betydelsefullt. Bland annat ett lockande och tilltalande företagsklimat.

Goda idéer skapas exempelvis hemma vid köksbordet. Så är våra hjärnor konstruerade, de vilar aldrig

– Det är viktigt, inte bara för Jönköpingsregionen utan för hela Sverige, att det skapas ett företagsvänligt klimat. Det ska vara lätt att starta företag och att uppmuntra folk att våga testa sina idéer, säger Johanna.

– Här är det viktigt att det finns partner som Science Park, Almi och Handelskammaren som arbetar för att främja handel och företagande. Partner som vill hjälpa till. Och man ska inte vara rädd för att ta hjälp av sådana organisationer.

Fler inlägg

Ambassadör

”Kompetensförsörjning – regionens viktigaste fråga”

Jerker Moodysson, vd på Jönköping International Business School, har sin bild klar. – Kompetensförsörjning. Hur kan vi leverera...

Läs mer
Ambassadör

”Som arbetsgivare måste man ha något bra att erbjuda”

Man kan inte vara bra på allt. Har man en bra affärsidé måste det därför finnas människor runt omkring som kan samla upp och ge...

Läs mer

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari