fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Unga Ledare – möt programledaren Johanna Wärnbring
3 juli, 2019

Unga Ledare – möt programledaren Johanna Wärnbring

Johanna Wärnbring, född och uppvuxen i Jönköpings län, driver idag ett av Jönköpings mest populära ställen – Bryggan Café & Bistro, tillsammans med sin bror. Ett ställe dit alla känner sig välkomna, oavsett ålder, om de vill ta en kopp kaffe, jobba, luncha eller ta ett glas med sina vänner.

Till hösten kommer Johanna vara aktiv som programledare i Handelskammarens nya satsning Unga Ledare – ett utvecklingsprogram.

Johanna, berätta om dig själv – vem är du?

Jag är född och uppvuxen i en bagarfamilj med en tydlig entreprenöranda. Just entreprenörskap och företagande var sånt som vi snackade om hemma runt köksbordet. Man startar ju aldrig företag med garantier, man måste vara lite vildhjärna och våghalsig och det har jag fått hemifrån. Personligen tror jag att man är sin egen lyckas smed. Jag tror heller inte att jag oroar mig speciellt mycket för framtiden, vilket har gynnat och hjälpt mig dit jag är idag som egentligen är en ren slump.

Johanna Wärnbring, programledare.

Johanna Wärnbring, programledare Unga Ledare.

Ren slump, hur menar du då?

Bryggans lokal kom upp som en möjlighet under min mammaledighet, och min mamma var inte så intresserad så jag och min bror tog chansen. Även om vi hade jobbat extra genom åren så var vi båda oerfarna och visste egentligen ingenting – men vi vågade satsa!  Detta är snart sju år sedan – tiden går verkligen fort!

Vad har du själv för erfarenhet av ledarskap?

Efter gymnasiet var jag några år på BXB Design där jag började på innesälj men gick sedan över till att bli affärsområdeschef när jag var 22-23 år, vilket var min första ledarroll. Parallellt med detta utbildade jag mig på IHM Business Managementprogrammet. Och nu då sedan sju år tillbaka driver jag Bryggan tillsammans med min bror och vi är ett stort team på 35 anställda idag. När vi började var vi sex stycken…

Hur kommer det sig att du är med som programledare till Unga Ledare?

Helena kontaktade mig tidigt i våras, strax efter att hon fick rollen som vd på Handelskammaren, och berättade om initiativet. Det började med att vi bollade idéer och tankar, och sen det blev möten fram och tillbaka om Unga Ledare och nu har vi sytt ihop detta tillsammans. Programledarrollen föll sig väldigt naturligt under tiden, och jag är själv nära i både ålder och i min roll som ledare.


Vad kommer bli din roll i programmet?

Min främsta roll kommer vara att hålla ihop Unga Ledare och ge stöd till deltagarna. Jag ska vara som en länk mellan dem, Handelskammaren och de externa konsulter som kommer besöka programmet under årets gång.

Personligen tycker jag även att detta är viktigt för min egen utveckling samt min och Bryggans företagsamhet. Man får alltid nya idéer av att träffa andra människor från olika branscher. Jag tror även att min främsta styrka, att jag är en ”idé-sprutare”, ger mig själv extra energi i vardagen och jag hoppas att den sprider sig vidare till alla som jag träffar.

För vilka skulle du säga att Unga Ledare passar?

För den som är ganska ny i sin ledarroll! Jag tror inte att programmet är för den som vill lära sig modeller och sånt, utan detta är för dem som är ute efter erfarenhetsutbyte med de andra deltagarna och de externa konsulterna. Unga Ledare är för de som vill utvecklas, vill bli vassare och få bättre kontaktnät i regionen. Man bjuds även in till Handelskammarens breda nätverk där man kan nyttja de kontakter och den kompetens som finns där.

Vi är inte ute efter en homogen grupp till Unga Ledare, vi vill ha olika infallsvinklar!

Slutligen Johanna, vilka förhoppningar har du på Unga Ledare?

Jag önskar att Unga Ledare kan leva vidare år ett efter år och att vi kommer ha många spännande dialoger, samtal, diskussioner och aktiviteter tillsammans. Jag hoppas att deltagarna kommer känna att tiden har varit välinvesterad och att de har stor nytta av varandra, Handelskammaren, mig själv och alla som de fått träffa i programmet.

Det ska bli så kul att få följa gruppen och deras utveckling!

Läs mer om Unga Ledare här.

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Näringspolitik

Konjunkturbarometern hösten 2022

Hösten har präglats av volatila och höga kostnader för energi. Konjunkturbarometern hösten 2022 visar att det är flera faktorer som samti...

Läs mer
Nyheter

Globala JKPG – Skillnader på global och lokal nivå

Att känna sig viktig, behövd och att man gör skillnad kan vara viktiga motivationsfaktorer både inom arbetet och privat. Personligen är d...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari