fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Malin Gustavsson – mentor i Omvänt mentorskap
21 april, 2022

Malin Gustavsson – mentor i Omvänt mentorskap

Malin Gustavsson, funktionschef på Lantmäteriet, är en av mentorerna i Omvänt Mentorskap – ett samarbete mellan Handelskammaren och Fagerhult. Hennes adept är Anders Jakobsson, IT Director på Fagerhult, och så här säger Malin om mentorskapsprogrammet så här långt.

Malin Gustavsson var en av de ledarförebilder som kvalificerade sig till listan för Årets unga ledande kvinna 2020.

Malin, beskriv hur tiden som mentor varit hittills?
Inspirerande, jag har lärt mig mycket av Anders. I pandemitider har det varit extra energigivande att lära känna Anders, från en helt annan bransch men ändå med liknande frågor och funderingar. Jag blir både peppad och glad av våra samtal.

Vad var dina förväntningar när du gick in i Omvänt mentorskap?
Jag hade inga tydliga förväntningar på mentorskapet, men jag har lärt mig mycket mer än vad jag hade vågat hoppas på och det hoppas jag att Anders också har gjort. Jag såg mest fram emot att det skulle bli spännande att testa. Vi har så mycket att prata om och utbyta trots (eller kanske just därför?!) att vi kommer från olika branscher med olika bakgrund.

T.v. adept Anders Jakobsson, IT Director Fagerhult. T.h. mentor Malin Gustavsson, funktionschef Lantmäteriet.

Och Malin, hur är du som mentor? 
Jag är öppen, intresserad och engagerad. Min styrka är att jag försöker ställa lite kluriga motfrågor för att utmana Anders (och även mina medarbetares) sätt att tänka och försöka ge nya infallsvinklar på samma case. Både som mentor och chef tror jag på att om jag vågar bjussa lite på mig själv, så smittar det av sig till andra som i sin tur vågar dela med sig och ställa mer frågor.

Dela gärna med dig av ämnen som du och Anders har diskuterat! 
Hittills har våra träffar utgått från framtidens krav på arbetsgivare och arbetstagare, vad som skapar engagemang och motivation, generellt om värderingar gällande exempelvis mångfald, jämställdhet och hållbarhet. Men vi har också pratat en hel del om case i vardagen och det är kanske det som varit allra mest givande.

Slutligen, skulle du rekommendera Omvänt Mentorskap till andra?
Ja, verkligen! Det är ett kanontillfälle att vidga sitt nätverk. Grundförutsättningar för mentorskapet är att både adept och mentor verkligen vill delta, delar med sig, lyssnar och vill få ett utbyte. Då kan det bli ett jättebra utbyte av varandra, men först om båda vågar bjuda på sig själva!

Om Omvänt mentorskap

Omvänt mentorskap är ett generationsöverbryggande mentorskapsprogram där sex seniora ledare från Fagerhults Belysning har matchats med tidigare deltagare på listan från initiativet Årets unga ledande kvinna. Förhoppningen är att efter projektets slut kunna utöka platserna för fler deltagande organisationer och verksamheter inom länet.

Här kan du läsa mer om Omvänt mentorskap!

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

NY RAPPORT: Konjunkturbarometern hösten 2023

Konjunkturbarometern hösten 2023 markerar en tid av ekonomisk utmaning och osäkerhet. Den visar på hur lågkonjunkturen har en negativ påv...

Läs mer
Nyheter

Era Gerguri är Årets unga ledande kvinna 2019

Under en prisceremoni på VY Skybar i Jönköping 5 mars utnämndes vinnaren i utmärkelsen Årets unga ledande kvinna 2019. Era Gerguri, konto...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari