fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Camilla Bremer – mentor i Omvänt mentorskap
19 april, 2022

Camilla Bremer – mentor i Omvänt mentorskap

Camilla Bremer, produktionschef på Postnord, är en av mentorerna i Omvänt Mentorskap – ett samarbete mellan Handelskammaren och Fagerhult. Hennes adept är Mikael Axnervik, Operations & Site Director på Fagerhult, och så här säger Camilla om rollen som mentor och vad som är viktigt för henne samt varför just det omvända perspektivet var spännande.

Camilla Bremer var en av de ledarförebilder som kvalificerade sig till listan för Årets unga ledande kvinna 2019.

Hittills, vad tycker du om tiden som mentor?
Den har varit väldigt spännande och intressant! Det är något helt nytt för mig som jag aldrig testat innan och jag upplever att det är andra typer av samtalsämnen och diskussioner som kommer upp än vad det kan vara i ett ”vanligt” klassiskt mentorskap.

Under denna tid har jag och Mikael haft möjlighet att verkligen lära känna varandra, vi har haft allt från djupa samtal till lättsammare samtal där vi fått skratta och ha kul tillsammans. Det känns väldigt ”lyxigt” att få sitta ner och ta sig tid för mentorssamtal mitt i en arbetsvecka. Så den första tiden har varit utvecklande och inspirerande och jag kan bara tänka mig att de sista månaderna kommer vara minst lika givande!

T.v. adept Mikael Axnervik, Operations & Site Director Fagerhult. T.h. mentor Camilla Bremer, produktionschef Postnord. Foto: Dennis Boij, Fagerhult.

Vad var dina förväntningar när du gick in i detta?
En förväntan jag hade var att jag skulle få lära känna en erfaren ledare från, en för mig, obekant bransch och att det skulle få mig att utvecklas som person och mötas av andra synsätt. Jag har tidigare varit mentor åt nyblivna ledare, så Omvänt mentorskap var något helt annorlunda och det kändes väldigt spännande att ge sig in i något nytt och obekant. Och det är ju det som gör det så roligt, att just våga testa något nytt som också är lite lite obekvämt från början.

Camilla, hur skulle du beskriva dig själv som mentor? Vad är din styrka?
För mig är det viktigt att samtalet är avslappnat och att det finns en öppenhet från båda sidor. Det är av stor vikt för mig att bygga upp ett förtroende som präglas av prestigelöshet i samtalet. Så i början i en process är det viktigt att det finns en trygghet hos adepten samt hos mig som mentor.

Jag skulle beskriva mig som en lugn och inlyssnande person som försöker känna in Mikaels behov av samtalet. Min styrka är just att lyssna och att lyssna på det som inte sägs, som kan vara precis lika ”talande”.

Exempel på ämnen som du diskuterat med Mikael?
Vi har pratat en hel del om det dagliga ledarskapet och situationer som dyker upp i vardagen kring det. Vi har också samtalat en del om hur man når olika målgrupper och personlighetstyper. Intressanta ämnen!

Slutligen, skulle du rekommendera detta till andra?
SJÄLVKLART! Det är ett inspirerande och lärorikt perspektiv att just vända på mentorskapet då jag upplever att dialogen i samtalet blir mer jämlikt än vid ett ”klassiskt mentorskap”. Jag tycker det är ett modigt sätt att jobba med det omvända mentorskapet, att våga tänka lite nytt, och jag hoppas att det är fler som kommer ta efter!

Om Omvänt mentorskap

Omvänt mentorskap är ett generationsöverbryggande mentorskapsprogram där sex seniora ledare från Fagerhults Belysning har matchats med tidigare deltagare på listan från initiativet Årets unga ledande kvinna. Förhoppningen är att efter projektets slut kunna utöka platserna för fler deltagande organisationer och verksamheter inom länet.

Här kan du läsa mer om Omvänt mentorskap!

Clara Ericsson

Kommunikatör & eventkoordinator

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Näringspolitik

Utbyggnad av järnvägen är avgörande för Vetlandas tillväxt

För att företagen i vårt län ska kunna få sitt kompetensförsörjningsbehov tillgodosett behövs en fungerande kollektivtrafik. Även för stu...

Läs mer
Nyheter

addPeople erbjuder HR-expertstöd

addPeople är ett av våra medlemsföretag som nu ställer upp lite extra för Handelskammarens medlemmar och erbjuder expertstöd inom HR-rela...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari