fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Agnesa Selmani – mentor i Omvänt mentorskap
1 april, 2022

Agnesa Selmani – mentor i Omvänt mentorskap

Agnesa Selmani, gruppchef på IKEA Torsvik, är en av mentorerna i Omvänt Mentorskap – ett samarbete mellan Handelskammaren och Fagerhult. Hennes adept är Daniel Johansson, vd på Fagerhult, och så här säger Agnesa om mentorskapsprogrammet.

Agnesa Selmani var en av de ledarförebilder som kvalificerade sig till listan för Årets unga ledande kvinna 2020. 

Agnesa, beskriv hur tiden som mentor varit hittills?
Det har varit en fantastisk och lärorik tid. Spännande att lära känna Daniel och få höra hur han tänker ur olika perspektiv. Vi har även fått se varandras arbetsplatser och lyckats skapat en väldigt fin relation som jag tror kommer vara länge.

Vad var dina förväntningar när du gick in i Omvänt mentorskap?
Jag hade nog inte några stora förväntningar i början, jag var mest nyfiken och lite nervös. Men jag ville själv utvecklas och blir tryggare i mentorskapet. Det är något som jag själv har varit nyfiken på länge och när jag hörde tals om omvänt mentorskap så blev det bara mer intressant. Det är sällan man ser en ung ledare sitta på motsatt sida.

T.v. mentor Agnesa Selmani, gruppchef IKEA Torsvik. T.h. adept Daniel Johansson, vd Fagerhult. Foto: Dennis Boij, Fagerhult.

Hur är du som mentor? Vad är din styrka?
Min styrka är att jag anpassar mig efter individen, utmanar, stödjer och uppmuntrar. Jag lyssnar in och delar gärna med mig av mina erfarenheter om det behövs. Jag älskar människor och tillfällen där vi kan sitta och reflektera, tycka, tänka och komma fram till fantastiska slutsatser. Jag är en mentor som kan ställa krav, förväntningar men också vara ärlig och rätt fram i min kommunikation.

Har du exempel på vad för typ av ämnen som du diskuterat med Daniel?
Utanförskap, mångfald, jämställdhet, engagemang och drömarbetsgivare. Ämnen som vi har diskuterat tar jag med mig både privat och i arbetslivet. Det har varit så lärorikt att få sitta ner och prata om dessa viktiga ämnen.

Sist men inte minst, skulle du rekommendera Omvänt mentorskap till andra?
JA, det är ett fantastiskt sätt att nätverka, utveckla sig men också en möjlighet att få nya perspektiv. Mentorskapet har fått mig att växa som person och även gett mig tid till reflektion och självutveckling.

Om Omvänt mentorskap

Omvänt mentorskap är ett generationsöverbryggande mentorskapsprogram där sex seniora ledare från Fagerhults Belysning har matchats med tidigare deltagare på listan från initiativet Årets unga ledande kvinna. Förhoppningen är att efter projektets slut kunna utöka platserna för fler deltagande organisationer och verksamheter inom länet.

Här kan du läsa mer om Omvänt mentorskap!

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Våra medlemmar

”Det är oerhört viktigt att vår region har den kompetens som krävs”

Som medlem är du med och stärker Jönköpings läns näringsliv! Margareta Carlsson, vd för Solberga station AB,  berättar varför hon sitter ...

Läs mer
Näringspolitik

Jonas Ekeroth: Det är dags för verkstad!

Det privata och det offentliga lever i en symbios med varandra. Kanske ett självklart konstaterande, men ändå väljer jag att lyfta fram o...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari