fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Ny omgång av Omvänt Mentorskap
20 oktober, 2022

Ny omgång av Omvänt Mentorskap

I september förra året initierade Handelskammaren och Fagerhult projektet Omvänt mentorskap – ett generationsöverbryggande mentorskapsprogram med syfte att bygga ledare rustade för framtiden. Vi är så glada att nu kunna berätta att det blir ännu en omgång av succén omvänt mentorskap till våren!

Att som ledare ha en mentor att vända sig till kan vara en värdefull tillgång för att utvecklas i sin roll. Vanligtvis är det seniora ledare som utbyter erfarenheter och coachar juniora. Omvänt mentorskap är ett generationsöverbryggande mentorskapsprogram som startades upp av Fagerhultsbelysning och Handelskammaren under hösten 2021, där seniora ledare från Fagerhults Belysning matchades ihop med tidigare deltagare på listan från initiativet Årets unga ledande kvinna. Projektet pågick under sex månader och förhoppningen var att efter projektets slut kunna utöka platserna för fler deltagande organisationer och verksamheter inom länet.  

Deltagarna från förra omgången av Omvänt mentorskap. Foto: Dennis Boij, Fagerhults Belysning.

Vad blev resultatet då?  

Det blev en succé! Och till våren blir det ännu en omgång av projektet. Förra årets deltagare var mycket nöjda med Omvänt mentorskap och flera av deltagarna skulle rekommendera det till andra. Agnesa Selmani, gruppchef på IKEA Torsvik, var en av mentorerna i Omvänt Mentorskap. Hennes adept var Daniel Johansson, vd på Fagerhult, och så här säger Agnesa om mentorskapsprogrammet: 

Det har varit en fantastisk och lärorik tid. Spännande att lära känna Daniel och få höra hur han tänker ur olika perspektiv. Vi har även fått se varandras arbetsplatser och lyckats skapat en väldigt fin relation som jag tror kommer vara länge. 

T.v. mentor Agnesa Selmani, gruppchef IKEA Torsvik. T.h. adept Daniel Johansson, vd Fagerhult. Foto: Dennis Boij, Fagerhult.

Det blir ännu en omgång! 

Nu pågår arbetet för fullt med att, tillsammans med Fagerhult, få in intresseanmälningar av mentorer och adepter för att sedan para ihop dem. Till denna omgång är vi väldigt glada över att ha fler partnerföretag med oss, som kommer att delta i projektet. Vilka partnerföretagen är kommer vi att gå ut med inom kort – så håll utkik. Här kan du läsa mer om förra årets omgång.  

Har du frågor om projektet? Kontakta Clara Ericsson.  

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Näringspolitik

Samtal med utrikeshandelsministern

Igår var alla elva svenska handelskamrar inbjudna till ett samtal med utrikeshandelsministern Anna Hallberg för att dela bilden av läget ...

Läs mer
Näringspolitik

Kompetensförsörjningen – en dubbelbottnad problematik

Kompetensförsörjning har en oerhört betydande inverkan för länets utveckling och tillväxt. Svårigheter att attrahera, behålla och utveckl...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari