fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Omvänt mentorskap är igång: ”Det har startat upp på ett väldigt positivt sätt”
24 september, 2021

Omvänt mentorskap är igång: ”Det har startat upp på ett väldigt positivt sätt”

Det var en härlig stämning som deltagarna i Omvänt mentorskap bjöd på under kick-offen. De flesta av de medverkande hade tidigare endast träffats digitalt eller hörts på telefon, så sorlet i Handelskammarens lokaler gick nästan att ta på.

Deltagarna i Omvänt mentorskap. Foto: Dennis Boij, Fagerhults Belysning.

Det var i september som Handelskammaren och Fagerhult initierade Omvänt mentorskap – ett generationsöverbryggande mentorskapsprogram med syfte att bygga ledare rustade för framtiden.

T.v. Anders Jakobsson, IT Director, Fagerhult. T.h. Malin Gustavsson, Funktionschef, Lantmäteriet. Foto: Dennis Boij, Fagerhults Belysning.

”Det är oerhört roligt att samarbeta med Fagerhult som vågar tänka nytt och som verkligen ser nyttan av att våga vända på vad som brukar betraktas som mentorskap. Vi har oerhört kompetenta ledare, och framför allt unga ledare i länet. Så att Fagerhult går i bräschen och vill motivera andra organisationer i regionen att göra detsamma, det tycker vi är väldigt inspirerande”, säger Helena Zar Vallin, vd Handelskammaren Jönköpings län.

T.v. Håkan Elvingsson, Project Manager, Fagerhult. T.h. Lisa Fred, Project Manager, Samhall. Foto: Dennis Boij, Fagerhults Belysning.

Att Omvänt mentorskap fick en bra start är mycket tack vare Eleonor Svenningsson, Head of Learning and Development på Fagerhults Belysning. För majoriteten av deltagarna är detta helt nytt, vilket också innebar att det behövdes en introduktion kring begreppen mentorskap och ledarskap – samt vad rollen som mentor respektive adept innebär.

”Mentorskapet har startat upp på ett väldigt positivt sätt och där våra ledare ger uttryck för att man verkligen har fått en stark, positiv och bra kontakt med sin mentor. Flera uttrycker att mentorerna verkligen har iklätt sig mentorrollen och både utmanar och inspirerar i samtalen samtidigt som de har väldigt roligt när de träffas”, berättar Eleonor.

T.v. Mikael Axnervik, Site & Operation Director, Fagerhult. T.h. Camilla Bremer, Gruppchef, IKEA. Foto: Dennis Boij, Fagerhults Belysning.

Omvänt mentorskap startade i oktober och kommer pågå under sex månader.

Deltagarna i Omvänt mentorskap

Mentor: Agnesa Selmani, Gruppchef, IKEA. Med på listan 2020 och även utsedd till Årets unga ledande kvinna 2020.
Adept: Daniel Johansson, Vd, Fagerhult.

Mentor: Camilla Bremer, Gruppchef, IKEA. Med på listan 2019.
Adept: Mikael Axnervik, Site & Operations Director, Fagerhult.

Mentor: Sandra Zvonar, Lönechef, Gislaveds Kommun. Med på listan 2019.
Adept: Jeanette Breidmer, HR Director, Fagerhult.

Mentor: Caroline Grahn, Verksamhetschef, Bra Liv Väster Vårdcentral, Region Jönköpings län. Med på listan 2020.
Adept: Linda Hallgren, Innesäljchef, Fagerhult.

Mentor: Malin Gustavsson, Funktionschef, Lantmäteriet. Men på listan 2020.
Adept: Anders Jakobsson, IT Director, Fagerhult.

Mentor: Lisa Fred, Project Manager, Samhall. Med på listan 2019.
Adept: Håkan Elvingsson, Project Manager, Fagerhult.

Om Omvänt mentorskap
Omvänt mentorskap är ett generationsöverbryggande mentorskapsprogram där sex seniora ledare från Fagerhults Belysning har matchats med tidigare deltagare på listan från initiativet Årets unga ledande kvinna. Förhoppningen är att efter projektets slut kunna utöka platserna för fler deltagande organisationer och verksamheter inom länet.

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Energiförsörjning

NY RAPPORT: Företagen fortsatt hårt drabbade av energikrisen

Handelskammaren har tillsammans med Företagarna, Lantbrukarnas Riksförbund och Svenskt Näringsliv gjort en enkätundersökning om energikri...

Läs mer
Nyheter

Här är ledarförebilderna som har chansen att bli Årets unga ledande kvinna 2022 

För åttonde året i rad utses Årets unga ledande kvinna. Av 141 nominerade har 21 nya ledarförebilder tagit plats på listan. De är födda m...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari