fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Myndigheten för Yrkeshögskolan beviljade 25 utbildningar till Jönköpings län
22 januari, 2024

Myndigheten för Yrkeshögskolan beviljade 25 utbildningar till Jönköpings län

Yrkesutbildningsmyndigheten har godkänt 25 nya utbildningar för yrkeshögskolan i Jönköpings län. 14 av utbildningarna bedrivs på en utbildningsort i länet antingen som en platsbunden utbildningen eller på distans. De nya utbildningarna förbättrar möjligheterna för länets arbetsgivare att möta kommande kompetensbehov.

Inom område Teknik och Tillverkning beviljades flera utbildningar av olika utbildningsanordnare bland annat, Svetsspecialist, Kyl-värmepumpstekniker, Produktionstekniker, Automationsingenjör-robot, Underhållstekniker inom automatiserad tillverkningsindustri, Elektroniktekniker. Dessa utbildningar kommer att bedrivas på flera olika orter i länet. Här kan du läsa mer om vilka utbildningar MYH beviljade.

Yrkeshögskole-utbildningar har en stark koppling till näringslivet och tas fram och utvecklas i nära samarbete med anställande företag. En YH-utbildning är oftare kortare än en högskoleutbildning och innehåller mycket praktik. Att ta emot en praktikant från YH ger företag möjlighet att lära känna en ny talang för att se om man matchar. 91% får jobb inom ett år efter avslutad utbildning.

YH-utbildningar i siffror

Källa: MYH, Myndigheten för yrkeshögskolan

Hur funkar Yrkeshögskolan?

I filmen förklarar Myndigheten för yrkeshögskolan som står bakom yrkeshogskolan.se hur Yrkeshögskolan fungerar i praktiken.

 

Vill du veta mer om hur Handelskammaren jobbar med kompetensförsörjning? Kontakta Anna Zedig, projektledare för Yrkestrainee på Handelskammaren Jönköpings län.

 

Anna Zedig

Projektledare - kompetensförsörjning

anna.zedig@handelskammarenjonkoping.se

073-589 09 52

Fler inlägg

Våra medlemmar

Doxa Plast i Värnamo, företaget som utmanar världsmarknaden

Doxa är ett entreprenörsdrivet företag med mycket innovationskraft i och vi jobbar vi enbart med sträckfilm. Företaget grundades 1993 av ...

Läs mer
Näringspolitik

Skarpt näringslivsperspektiv i remissvar till kommande infrastrukturproposition

Handelskammaren har som remissinstans lämnat ett remissyttrande gällande Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplanering för pe...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari