fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Helena Zar Vallin: Hur svårt kan det vara?
16 september, 2020

Helena Zar Vallin: Hur svårt kan det vara?

Igår kunde vi läsa i VärnamoNyheter om att det inte är aktuellt med en direktbuss mellan Jönköping och Hillerstorp. Efter att i snart ett och ett halvt år varit engagerad i frågan om en direktbuss mellan Jönköping och Hillerstorp/Gnosjö kan jag nu konstatera att vi inte nått fram en millimeter.

Den brist på konstruktivitet som vi mötts av, förståelse för att det här är en oerhört väsentlig fråga för näringslivet i Gnosjö här och nu, är faktiskt svår att ta till sig. Vad mer ska behöva sägas och göras för att en direktlinje ska vara motiverad?

Helena Zar Vallin, vd Handelskammaren Jönköpings län.

Gnosjö har en hög andel inpendling från Jönköping och det ökar, år från år. Företagen i Gnosjö visar att de är mycket attraktiva som arbetsgivare och för JU, men att hänvisa blivande medarbetare och studenter till en buss som tar 1 timme och 10 minuter och som DESSUTOM innebär ett byte mitt i restiden är inte ett hållbart erbjudande!

Att som enda återstående steg bli hänvisad att lämna inspel till ett nytt Trafikförsörjningsprogram som ”eventuellt kommer kunna titta på lösningar till 2022” är ett hån mot det fina näringsliv som blomstrar i Gnosjö och som behöver kunna tillföras kompetens utanför närområdet.

Men vi ger inte upp! OCH vi kommer svara på remissen om det nya Trafikförsörjningsprogrammet.

Henrik Dahlström

Verkställande direktör

henrik.dahlstrom@handelskammarenjonkoping.se

076-118 33 97

Fler inlägg

Nyheter

Hon är Handelskammarens nya ordförande

PRESSMEDDELANDE: Under gårdagens årsmöte utsågs Cecilia Nilsson till ny ordförande för Handelskammaren Jönköpings län.

Läs mer
Nyheter

Jönköpingsgalan

I helgen gick Jönköpingsgalan av stapeln, en kväll fylld av mingel, god mat och festlig prisceremoni för alla nominerade. Handelskammaren...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari