fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Helena Zar Vallin: ”Dags att införa en direktbuss i ordinarie linjetrafik mellan Jönköping och Gnosjö nu”
12 augusti, 2020

Helena Zar Vallin: ”Dags att införa en direktbuss i ordinarie linjetrafik mellan Jönköping och Gnosjö nu”

Behovet av en fungerande kollektivtrafik för arbetspendling är avgörande för ett stort antal människors vilja, men också deras förmåga att kunna tacka ja till arbetserbjudanden hos attraktiva arbetsgivare. Det är också en avgörande faktor och förutsättning för att vårt län och näringsliv ska kunna utvecklas och fortsätta driva framgångsrika verksamheter.

Ett tydligt exempel på det är en fråga som Handelskammaren varit engagerad i under en längre tid; att säkerställa långsiktiga och hållbara pendlingsmöjligheter mellan Jönköping och Hillerstorp/Gnosjö. Företag i Gnosjö har under många år sett Jönköping som en ort att rekrytera blivande medarbetare från, och antalet personer som arbetspendlat mellan Gnosjö och Jönköping har ökat stadigt år för år.

En avgörande faktor i valet av arbetsplats för potentiella nya medarbetare är sättet att förflytta sig till och från sitt arbete. Finns det möjlighet att ställa bilen hemma och transportera sig med buss i stället, och samtidigt kunna tillgodoräkna tiden och jobba ombord, växer arbetsgivarens attraktivitet. På så sätt ökar chansen att tillfredsställa de omedelbara behov av kvalificerad arbetskraft som råder hos företagen i Gnosjö. Detta skapar också möjligheter att attrahera studenter från högskola som framtida arbetskraft till regionen.

Helena Zar Vallin, vd Handelskammaren Jönköpings läns.

– Både företag, medarbetare och studenter måste kunna lita på att det faktiskt finns möjlighet att pendla mellan Jönköping och Gnosjö, direkt utan byten och under en timme. Företag i Gnosjö har i många år visat att de är attraktiva som arbetsgivare för personer som bor i Jönköpingstrakten, säger Helena Zar Vallin, vd Handelskammaren.

I en artikel från tisdagens Jönköpings-Posten kunde vi läsa om att politiker i flera orter nu backar upp för Gnosjös kamp för direktbuss från Jönköping, vilket Helena ställer sig positiv till:

– Det är mycket glädjande med den här breda uppslutningen från politiskt håll som signalerar stöd och förståelse för näringslivet i denna oerhört viktiga fråga. Det måste finnas fungerande beslutsprocesser med bra och löpande dialoger mellan JLT, näringslivet och regionens kommuner. Vi behöver kunna anpassa och införa nya turer när nya långsiktiga behov som av arbetspendling uppstår. Det är ett viktigt sätt att säkerställa vårt läns framtida kompetensförsörjning, men också för att det ska vara attraktivt att arbeta och bo här. Se nu till att inom en mycket snar framtid inrätta en direktlinje mellan Jönköping och Gnosjö i regional regi – det är verkligen dags nu!

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

Hantering av handelsdokument under Coronatiden

För att dokumenthanteringen ska fortsätta fungera även om personalen på Handelskamrarna insjuknar, så har flera Handelskamrar ingått ett ...

Läs mer
Näringspolitik

Näringslivets nuläge mars 2022

RAPPORT | I denna rapport får du en uppdaterad bild av krigets effekt och påverkan på Jönköpings läns näringsliv och dess företag.

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari