fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Här är ledarförebilderna som tar plats på listan för Årets unga ledande kvinna 2023
9 februari, 2024

Här är ledarförebilderna som tar plats på listan för Årets unga ledande kvinna 2023

PRESSMEDDELANDE

För nionde året i rad utses Årets unga ledande kvinna. Av 172 nominerade har 20 nya ledarförebilder tagit plats på listan. Årets lista av förebilder är födda mellan 1988 och 1998 och representerar organisationer, myndigheter och privat sektor såväl som storbolag och egenföretagare. Den 6 mars presenteras vinnarna i tre olika kategorier under en prisceremoni på Science Park Towers. 

En lista på 172 nominerade har till slut blivit 20 personer som nu tar plats på den prestigefyllda listan Årets unga ledande kvinna. Sedan 2019 drivs projektet av Handelskammaren Jönköpings län tillsammans med Science Park Jönköpings län och sedan förra året är även Region Jönköpings län med i arbetet. Nytt för i år är att utmärkelsen får en tredje kategori med fokus på ägande, årets unga ägande kvinna. 

Utmärkelsen ”Årets unga ägande kvinna” syftar till att öka antalet företag i vår region som startas och drivs av kvinnor. Vi vill verka för en positiv utveckling både i regionen och på nationell nivå genom att synliggöra de som idag gör ett fantastiskt arbete med att driva företag i Jönköpings län. Flertalet kommuner i Jönköpings län har en lång väg att gå för att uppnå ett jämställt företagande och vi hoppas att genom att lyfta fram förebilder inspirera och uppmuntra fler att ta steget in i entreprenörskapet, säger Linda Pålsson som är en av initiativtagarna till den nya utmärkelsen.  

Bred representation från Jönköpings län  

Årets lista visar på en stor bredd och innehåller personer från såväl organisationer och myndigheter som privat verksamhet. Med på listan finns bland annat grundare och ägare av företag, en kommunpolis, flera chefer inom privat sektor och en chef inom en hjälporganisation. 

Clara Ericsson som är kommunikatör på Handelskammaren Jönköpings län och en av projektledarna för Årets unga ledande kvinna, imponeras av den höga nivån på årets lista som de tre respektive prisutdelarna utsett efter ett gediget urvalsarbete. 

Jag är otroligt imponerad över årets lista med 20 framstående ledare i Jönköpings län. Det är viktigt för oss som jobbar för länets företag att få möjlighet att lyfta dem som förebilder i detta forum. Listan är inte bara en värdefull källa för valberedningar och rekryterare när de söker kandidater, experter eller föreläsare. De är ledarförebilder som inspirerar framtidens ledare och som kan visa upp fantastiska resultat av sitt ledarskap. Ser vi till helheten på listan hittar vi förebilder inom olika branscher och organisationer som kan inspirera till många olika typer av ledarskap. 

Här är alla ledarförebilder på årets lista. Bild: Day Fotografi.

Tre pristagare utses på ceremoni på Science Park Towers i mars 

Den 6 mars kommer tre personer prisas lite extra under en prisceremoni på Science Park Towers, där vinnarna av kategorierna Årets unga ledande kvinna, Årets unga ägande kvinna och Årets blivande styrelsetalang presenteras.  

Årets unga ledande kvinna delas ut av Poolia Jönköping. Årets unga ägande kvinna delas ut av Handelskammaren Jönköpings län och Science Park. Årets blivande styrelsetalang delas ut av Styrelseakademien Jönköping.  

Här är alla 20 nominerade 

Läs mer om alla nominerade på Årets unga ledande kvinna.

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

Är du vår nya kommunikatör och eventkoordinator?

Ansökan har stängt.

Läs mer
Nyheter

Information till dig som arbetsgivare

Framtaget av F-samverkans stab som information och stöd till länets arbetsgivare i att förebygga och hantera lokala utbrott av covid-19 p...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari