fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Handelskammarens styrelse | ”100-listan väcker uppmärksamhet kring frågan”
17 december, 2020

Handelskammarens styrelse | ”100-listan väcker uppmärksamhet kring frågan”

Handelskammarens styrelse är eniga – 100-listan behövs: ”Jönköpings län har lägst representation av kvinnor i ledande ställning i hela Sverige – så kan vi inte ha det”.

Det har nu gått två veckor sedan lanseringen av Handelskammarens initiativ 100-listan, vars syfte är att öka kompetensen i bolagsstyrelser i Jönköpings län. Detta är en fråga som engagerar Handelskammarens styrelse.

”Jag tror på mångfald och jämställdhet. Det gör vårt samhälle och näringsliv bättre. Näringslivet i Jönköpings län har lägst representation av kvinnor i ledande ställning i hela Sverige. Så kan vi inte ha det! Därför driver jag på för en förändring”

Fredrik Jutnäs, ordförande Handelskammarens styrelse.

T.v. Sofie Eriksson, foto: Eriksson & Lönn Bygg AB, t.h. Fredrik Jutnäs, foto: HSB Göta.

Jönköpings län har ett dynamiskt näringsliv med mycket industri och många familjeföretag. När det kommer till andel kvinnliga styrelseledamöter och styrelseordförande placerar sig vår region på plats 21 av 21 län. Vd:n för Eriksson & Lönn Bygg AB, Sofie Eriksson, sitter med i Handelskammarens styrelse och är även en av kandidaterna på listan. Hon ser 100-listan som ett hjälpmedel för företagen att hitta relevanta styrelseledamöter:

”100-listan väcker uppmärksamhet kring frågan och den hjälper företag att hitta lämpliga kandidater. Förhoppningsvis inspirerar den också till att fler kvinnor delar med sig av sin kompetens och erfarenhet”

Sofie Eriksson, styrelseledamot Handelskammaren.  

Söker du styrelseledamöter?

100-listan.se finns det i dagsläget 29 kandidater som alla har minst två års erfarenhet av styrelsearbete i affärsdrivande verksamhet och/eller två års erfarenhet av arbete i ledande befattning i affärsdrivande bolag.

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

Är du Handelskammarens nya VD?

Är du en relationsbyggande och målmedveten person? Brinner du för näringslivsfrågor och vill leda Handelskammaren Jönköpings län in i fra...

Läs mer
Nyheter

HR-chefsnätverket – möt nätverksledaren

Helen Einarson Lundin, uppvuxen i en företagarfamilj i Jönköping, driver idag rekryteringsbyrån Ny Position tillsammans med kollegan Jean...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari