fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Gymnasielärlingsprogram – en investering i kompetens och arbetskraft
11 januari, 2024

Gymnasielärlingsprogram – en investering i kompetens och arbetskraft

Idag står tusentals ungdomar inför ett avgörande vägval, där gymnasievalet formar grunden för framtiden i arbetslivet. Att välja rätt gymnasieprogram är inte bara ett utbildningsbeslut, det är en investering i personlig utveckling och yrkesmässig riktning.

I en tid där kompetens och praktisk erfarenhet är avgörande för framgång på arbetsmarknaden, står gymnasielärlingsprogram i centrum för att forma framtidens arbetskraft. Att kombinera teoretisk kunskap med praktisk erfarenhet ger unga människor en unik möjlighet att snabbt anpassa sig till kraven på arbetsmarknaden i den professionella världen.

Gymnasielärlingsprogrammen öppnar dörrar till en direkt koppling mellan utbildning och arbetsliv. Genom att erbjuda elever möjligheten att tillbringa tid på arbetsplatsen, genom lärlingsanställning, skapar dessa program en bro mellan klassrummet och verkligheten, som rustar dem med de färdigheter och den kunskap som krävs för en smidig övergång till yrkeslivet.

Genom att som arbetsgivare stödja dessa program investerar företag i framtida arbetskraft som är mer mångsidig och förberedd för de utmaningar som den snabbt föränderliga arbetsmarknaden presenterar.

För att säkerställa att dessa ungdomar får bästa möjliga start i sina yrkesliv uppmanar vi, tillsammans med Husqvarna Group, BH Svets AB, Jobro och Jönköping Energi till fortsatt stöd för och tillväxt av gymnasielärlingsprogram. Det är inte bara en väg till anställning utan en investering i att forma framtidens kompetenta och engagerade medarbetare.

”Vi står faktiskt och faller utan detta. Lärlingar är ett måste för att vi ska få tag i folk som vill och kan.”

– Mikael, underhållschef Jönköping Energi, och mentor för en gymnasielärling

”Vi vill vara med och investera i framtidens arbetskraft och ser detta som en möjlighet både för elev och Jobro att ge ungdomar verktyg och förutsättningar för en bra utbildning och vi kan knyta till oss framtidens kompetens.”

– Göran Hansén, Production Manager, Jobro

Avsändare

Handelskammaren Jönköpings län, Husqvarna Group, BH Svets AB, Jobro och Jönköping Energi.

Anna Zedig

Projektledare - kompetensförsörjning

anna.zedig@handelskammarenjonkoping.se

073-589 09 52

Fler inlägg

Näringspolitik

Näringslivspolitisk rapportering november 2020

Annika Cederfeldt: Den andra våg av smittspridning som befarades slå till kom med kraft nu i november. Omställningen till hemarbete har f...

Läs mer
Näringspolitik

Lärlingsutbildning är vägen till rätt kompetens i länet

För att Jönköpings län ska förknippas med god utveckling och tillväxt krävs rätt kompetens - något som är en stor utmaning för många av l...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari