fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Gunnar Sandberg, ny nätverksledare för Ekonomichefsnätverket
8 mars, 2021

Gunnar Sandberg, ny nätverksledare för Ekonomichefsnätverket

Introvert utåtriktad, så beskriver sig vår nya nätverksledare för Ekonomichefsnätverket och som i dag är verksam som konsult på Focused Minds. Låt oss presentera Gunnar Sandberg – en man i sina bästa år. Tillsammans med nätverket vill han fånga frågor som ökar bredden i ekonomichefsrollen och kopplar ihop verksamhetens alla delar. 

Handelskammarens Ekonomichefsnätverk har nu varit i gång i närmre två år. Sedan årsskiftet är Gunnar Sandberg aktuell som ny nätverksledare. Vi sågs över en kaffe för att lära känna honom lite mer.

Vem är du? Hur skulle du beskriva dig själv?

– Jag är en lagom tjock man i mina bästa år, för att delvis citera Karlsson på taket. Jag är född och uppvuxen i Västerås, och kan ändå erkänna att jag är nog mer Västeråsare nu än när jag bodde där. Man lär sig uppskatta det i efterhand. Bor tillsammans med min fru i Tofteryd, utanför Skillingaryd, men utan våra tre grabbar som numera flytt fältet, och bosatt sig både nära och längre bort.

– Som person uppfattas jag nog som positiv och introvert utåtriktad, umgås gärna med familj, vänner och kollegor. Jag gillar verkligen att resa, både i jobb och privat, och har fortfarande många platser kvar på min att-besöka-lista. Trots att jag inte kan hålla takten så har jag ett stort musikintresse, någon måste ju lyssna på musik och det är jag bra på. Musik är också något som krävs för att leva. Vad vore världen utan Beatles, Max Raabe och Jönköpings Storband?!

Gunnar Sandberg, nätverksledare för Ekonomichefsnätverket.

Hur ser din bakgrund ut? Och vad gör du i dag? 

– Jag visste tidigt att jag ville läsa ekonomi, men just internationell ekonomi lät roligare då det var med inriktning mot marknadsföring, mer språk samt ekonomi i andra länder. Min första tjänst som administrativ chef (ekonomi och en massa annat) var på Kinnarps i Skillingaryd. Ett intressant och utmanande jobb i ett expansivt och lönsamt familjeföretag. Jag fick möjligheten att vara med inom många olika delar av verksamheten, något som sedan präglat mitt sätt att arbeta. Att förstå detaljer, samband och helhet, koppla ihop det med uppföljning och styrning är områden som jag gillar.

– I dag är jag verksam som konsult tillsammans med mina kollegor på Focused Minds, ett gäng erfarna, kunniga och lösningsorienterade verksamhetsutvecklare.

Och nu är du aktuell som ny nätverksledare för Ekonomichefsnätverket. Vad är det som är bra med att vara med i ett nätverk likt detta, för deltagarna? 

– Främst så träffar du ju andra och får chans att utbyta kunskap och erfarenheter. Jag tycker det är inspirerande när man får möjlighet att bredda sina insikter och i ett nätverk med ”kollegor” från andra företag/verksamheter kan man göra det på ett bra sätt. Det finns en styrka i att dela erfarenheter med andra; att kunna få och ge råd och tips.

– Hur många gånger har vi inte hört att ”vår verksamhet är så speciell och unik”, och det är den i vissa delar, men många delar är generella och man hittar samma frågeställningar hos andra.

För vem passar nätverket?

– Det är för de som är nyfikna på hur vi som ekonomer kan medverka, bidra och vara delaktiga i verksamheternas utveckling. Mer specifikt så riktar sig nätverket till ekonomichefer, redovisningschefer, företags-VD utan ekonomiavdelning och CFO:s.

Du som nätverksledare, vem är du och hur kommer din roll se ut? 

– Tillsammans med gruppen vill jag fånga frågor som ökar bredden i ekonomichefsrollen och kopplar ihop verksamhetens alla delar. Man ökar tryggheten i sin egen roll genom att få en större förståelse för allt som händer i den verksamhet man finns i.

Vad är din förhoppning med nätverket? Vad hoppas du att det ska leda till?

– Framför allt hoppas jag att deltagarna ska få några ”aha-upplevelser” och att vi tillsammans ska hitta lösningar, som hjälper var och en vidare i sin roll. Kompetensutveckling med andra ord, inte bara för sin egen skull utan även sett till sin verksamhet.

Nyfiken på Ekonomichefsnätverket? Läs mer om det här!

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

HR-chefsnätverket – möt nätverksledaren

Helen Einarson Lundin, uppvuxen i en företagarfamilj i Jönköping, driver idag rekryteringsbyrån Ny Position tillsammans med kollegan Jean...

Läs mer
Näringspolitik

Kompetensbehovet inom tillverkningsindustrin är stort

Enligt en undersökning som företagsklimatet.se kom ut med anger företagarna i Jönköpings län att det är problematiskt att få rätt kompete...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari