fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Globala JKPG – Skillnader på global och lokal nivå
30 september, 2019

Globala JKPG – Skillnader på global och lokal nivå

Att känna sig viktig, behövd och att man gör skillnad kan vara viktiga motivationsfaktorer både inom arbetet och privat. Personligen är det en stark motivationsfaktor och jag tror många av oss har det gemensamt – på något sätt ligger det inbäddat i vår natur.

Men visst är det inte alltid lätt att slita sig ifrån vardagsstressen och faktiskt ta sig tiden till att göra nytta på annat håll? Tänk om vi kunde påverka den globala utvecklingen, minska fattigdom och samtidigt tackla lokala frågor med globala samband?

Nu finns det en perfekt möjlighet för oss Jönköpingsbor att göra nytta på både global och lokal nivå. Det är nämligen dags för Globala JKPG som under en veckas tid kommer att tackla ovanstående frågor och många fler. Globala JKPG är en del av Sidas kommunikationsprojekt, Globala Kommunen, där Jönköping och andra kommuner runt om i Sverige är med och medverkar. Projektet syftar till att få fler att engagera sig och väcka ett intresse för hur vi tillsammans kan nå målen om en rättvis och hållbar utveckling.

Film: Globala JKPG, Jönköpings kommun.

Målen utgörs av “de 17 Globala målen” som bland annat syftar till att bekämpa fattigdom, minska ojämlikheter samt skapa miljömässigt hållbara och fredliga samhällen. Målen är en överenskommelse mellan FN:s medlemsländer och utgör en plan för hur vi tillsammans kan uppnå en bättre värld. “Tänk globalt och agera lokalt” är avsikten med projektet och under veckan kommer Jönköpings kommun tillsammans med biståndsmyndigheten Sida hålla i aktiviteter, föreläsningar, utställningar och mycket mer – allt för att ge oss kunskap om hur vi kan göra globala skillnader på lokal nivå. Ett tips är att göra testet som finns HÄR för att få konkreta tips om hur just du kan bidra och dessutom få en personlig “att-göra-lista”.

För mer information om Globala JKPG, veckans aktiviteter och hur du kan bidra – klicka vidare till hemsidan! Dags att göra lokal och global nytta nu känner jag och verkligen satsa på en rättvis och hållbar utveckling! Eller vad säger du?

Globala hälsningar, 
Emeline Chamoun, praktikant Handelskammaren Jönköpings län

Fler inlägg

Våra medlemmar

Jonas Hernborg: ”Infrastrukturfrågor och kompetensförsörjning är särskilt viktiga för oss”

Som medlem är du med och stärker Jönköpings läns näringsliv! Jonas Hernborg, VD för Elitfönster AB, berättar varför han är ledamot i Hand...

Läs mer
Näringspolitik

Rundabordssamtal | Stambanan med Miljöpartiet

Emma Hult: ”Att bygga nya stambanor för höghastighetståg är direkt avgörande för Jönköpings län, men också för att vi ska klara av omstäl...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari