fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Emelie Palmér, ny nätverksledare för VD-nätverket
5 april, 2023

Emelie Palmér, ny nätverksledare för VD-nätverket

”Det är otroligt häftigt att se vad deltagarna kan få med sig från en träff genom att skapa den förtroliga miljön där öppenhet och tillåt får stor plats”. Så beskriver Emelie Palmér fördelen med att det finns ett nätverk som VD-nätverket. För Emelie, som kommer från Blekinge, är naturupplevelser, sol och bad stora intressen. Under nätverksträffarna får deltagarna chans att vidga sina vyer, få insikter från andra personer och branscher för att utveckla sitt ledarskap.

Ett av Handelskammarens professionella nätverk är VD-nätverket. Sedan november förra året är Emelie Palmér aktuell som ny nätverksledare i VD-nätverket.

Emelie, berätta gärna lite om dig själv?

– Jag heter Emelie Palmér, bor här i Jönköping, kommer från Blekinge och älskar fjällmiljön. Jag tänker ständigt på ledarskap – jag älskar att skapa samarbeten och trivs i samtal som utvecklar, utmanar och skapar nytt. Jag har två barn, en man, en hund och ett företag. Jag gillar naturupplevelser, bad, sol och snö.

Emelie Palmér, nätverksledare för VD-nätverket.

Hur ser din bakgrund ut? Och vad gör du idag?

– Jag har jobbat som ledare och chef i olika verksamheter, team och uppdrag i 15 år. Jag har främst jobbat inom affärsutveckling, försäljning och internationalisering. Idag driver jag bolaget Growing Leaders tillsammans med min affärspartner Annika där vi jobbar med ledarskap, teamutveckling coaching. Många av veckans dagar spenderar jag med att hålla utbildningar, föreläsningar och workshops i ledarskap och utveckla ledningsgrupper och andra team inom ledarskap och medarbetarskap på olika sätt. Jag är professionell coach, så många timmar spenderar jag också med att stötta ledare individuellt i sin utveckling och sina utmaningar. Jag har också flera spännande nätverksuppdrag- VD-nätverket på Handelskammaren inte minst, HR-nätverk i Eksjö och så driver jag ett ledarprogram, talangnätverket, för stora svenska och norska organisationer. Variation är det bästa med mitt jobb!

Sedan några månader tillbaka är det du som är nätverksledare för VD-nätverket. Vad skulle du säga är fördelen att ha ett nätverk likt detta?

– Precis, ett så roligt och stimulerande uppdrag! Att vara del av ett nätverk är utvecklande och inspirerande samtidigt som du också blir utmanad av de andra deltagarna. I VD-nätverket i Handelskammaren har deltagarna skapat ett förtroende för varandra redan från start vilket såklart också byggs på. Det innebär att deltagarna delar med sig av sina erfarenheter, möjligheter och utmaningar – och får samma tillbaka som stimulerar, ger nya perspektiv och utmanar. Att vara VD kan stundtals vara en ganska ensam roll. Ett nätverk med de i samma roll, i vitt skilda branscher, skapar både samhörighet och ger stöd och bidrar till  utveckling. Det är otroligt häftigt att se vad deltagarna kan få med sig från en träff genom att skapa den förtroliga miljön där öppenhet och tillit får stor plats.

För vem passar VD-nätverket?

– VD-nätverket passar för den som är VD i ett litet eller stort bolag, som vill vidga sina vyer, få input av andra och som är nyfiken på vad insikter från andra personer och branscher kan ge. Den röda tråden i nätverket är förändringsledning och nätverket ska öka kompetensen och utvecklingen hos deltagarna själva och deras bolag. Vi har ett tema för varje träff och fyller det med innehåll av olika slag. Det kan handla om just förändringsledning, bygga tillväxt, kultur, inkluderande ledarskap, innovation, coachande ledarskap, strategiskt ledningsarbete eller att bara ”krispa till sina funderingar” som någon klok sa. Välkommen om du blir nyfiken!

Du som nätverksledare, vem är du och hur ser din roll ut?

– Som nätverksledare ska jag se till att deltagarna har det bra. De ska kunna komma till träffarna, släppa axlarna och vara där utan att behöva tänka på agenda, innehåll och vem som fixar fika. Jag ska helt enkelt leda dem, skapa förutsättningar för goda samtal och då och då utmana dialogerna. Eftersom jag jobbar heltid med ledarskap på olika sätt har jag mycket att bjuda på själv, men innehållet står främst deltagarna för. Mitt jobb är däremot att med mina verktyg för att variera innehåll, övningar och verktyg för dialog. Eftersom nätverket är relativt nytt (startade i november) så har vi så långt fokuserat på oss själva de första träffarna, men framåt kommer vi också bjuda in externa föreläsare och annat spännande.

Nyfiken på VD-nätverket?

Läs mer om nätverket här!

Julia Lundqvist
Praktikant Handelskammaren Jönköpings län
julia.lundqvist@handelskammarenjonkoping.se

Fler inlägg

Nyheter

Era Gerguri är Årets unga ledande kvinna 2019

Under en prisceremoni på VY Skybar i Jönköping 5 mars utnämndes vinnaren i utmärkelsen Årets unga ledande kvinna 2019. Era Gerguri, konto...

Läs mer
Nyheter

Idag öppnar möjligheten att nominera Årets unga ledande kvinna 2019

Nu öppnar möjligheten att nominera en ledarförebild i länet som kan utses till Årets unga ledande kvinna. Det är femte gången utmärkelsen...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari