fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Carl-Johan Jarnehammar, ny nätverksledare för Ekonomichefsnätverket
27 april, 2022

Carl-Johan Jarnehammar, ny nätverksledare för Ekonomichefsnätverket

”Utbytet och kunskaperna i nätverket blir större än summan av deltagarna”. Så beskriver Carl-Johan fördelen med att ha ett nätverk som Ekonomichefsnätverket. För egen del har han intressen inom idrott, historia och resor och vad gäller nätverksbiten är det också viktigt att ha roligt!

Handelskammarens Ekonomichefsnätverk har nu varit i gång i ungefär tre år. Sedan några månader tillbaka är Carl-Johan Jarnehammar aktuell som nätverksledare.

Carl-Johan, berätta gärna lite om dig själv?

– Jag är född och uppvuxen i Nässjö. Mina högre studier har jag från Jönköpings Internationella Handelshögskola; Jönköpings University heter det ju nu. Jag har en Ekonomexamen med Controller-inriktning. Jag har också läst några kurser i Växjö, bland annat skatterätt för att också få full redovisningsinriktning på mina studier. Har faktiskt också studerat lite psykologi anordnad av Stockholms universitet.

– Jag har ett stort intresse för idrott, numera mest som bekväm åskådare. Deltog i många sporter som yngre, bland annat bandy som var stort i Nässjö och höglandet under mina ungdomsår. Jag följer bandyn tillsammans med andra sporter fortfarande. Jag är också intresserad av historia, läser mest historiska böcker på min fritid. Ett ytterligare intresse är resor, vilket det tyvärr varit lite svårare med på sistone.

Carl-Johan Jarnehammar, nätverksledare för Ekonomichefsnätverket.

Hur ser din bakgrund ut? Och vad gör du i dag? 

– Jag har arbetat både i större och mindre företag som CFO/ekonomichef, Controller och redovisningschef på Höglandet samt i Stockholm och Malmö. I de två sistnämnda städerna tjänstgjorde jag i större företag. Jag har arbetat i många olika branscher men tycker kanske att tillverkning med projektstyrd verksamhet är roligast. Min senaste anställning var hos Cellwood Machinery AB i Nässjö i sju år. Och nu, sedan ett halvår tillbaka driver jag en egen firma som konsult inom ekonomibranschen.

Sedan några månader tillbaka är det du som är nätverksledare för Ekonomichefsnätverket. Vad skulle du säga är fördelen att ha ett nätverk likt detta?

– Under den tid som jag har arbetat i företagen, kanske främst de mindre, där ekonomiavdelningarna är relativt små samtidigt och där man arbetar med arbetsuppgifter som är både djupa och breda så behöver man ibland någon/några att ta upp en del frågeställningar med utanför det egna företaget på ett ”otvunget” sätt. Det kan vara på en hel del olika områden då arbetsfältet är väldigt brett och man kanske inte har kunskaper och/eller erfarenhet av alla områden. Det kan vara inom IT, digitalisering, juridik och personalfrågor. Dessa kan ligga lite i randen av de kunskaper en ekonomichef/CFO ansvarar för. Här kan nätverket spela en stor roll då deltagarna tar med sig sina erfarenheter och kunskaper, som sedan delas med alla. Här får faktiskt uttrycket 1+1=3 bäring. Utbytet och kunskaperna i nätverket blir större än summan av deltagarna.

För vem passar nätverket?

– Nätverket riktar sig till ekonomichefer/CFO, redovisningschefer och företags-VD utan ekonomiavdelning. För dessa inspirerar nätverket och medverkar till de olika företagens utveckling, vilket både är viktigt och intressant. Det skall också vara roligt att vara med i nätverket!

Du som nätverksledare, vem är du och hur kommer din roll se ut? 

– Min roll blir att ta upp teman som deltagarna tycker är intressanta och viktiga för deras roller i de olika bolagen. Jag har ganska bred kunskap och erfarenhet inom ekonomiområdet med dess många uppgifter, vilket jag hoppas och tror gagnar nätverksrollen väl.

– För min egen del är det också mycket intressant och roligt att verka som nätverksledare. Ett nätverk är ju lika mycket givande för nätverksledare som för deltagarna.

Nyfiken på Ekonomichefsnätverket? Läs mer om nätverket här!

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

Företagen i länet är påverkade av coronaviruset

Enkäten visar att det finns en fortsatt generell oro och att flera företag ser situationen i nuläget som allvarlig. Men de svarande anger...

Läs mer
Nyheter

Omvänt mentorskap – här får 16 seniora chefer en mentor från Årets unga ledande kvinna

Att som ledare ha en mentor att vända sig till kan vara en värdefull tillgång för att utvecklas i sin roll. Vanligtvis är det seniora led...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari