fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Annika Cederfeldt om Nissastigen
16 september, 2020

Annika Cederfeldt om Nissastigen

Jag har inte mött en enda företagare som inte vill att deras företag ska och utvecklas och ha hög produktivitet. En av förutsättningar är givetvis att hitta rätt kompetens och inte sällan är det svårare att hitta spetskompetens desto längre ifrån en större ort företaget befinner sig.

En fungerande och väl utbyggd infrastruktur är något av de viktigaste faktorerna för att arbetsmarknadsregionen, alltså det upptagningsområde ett företag har för arbetskraft, ska vara större. En större arbetsmarknadsregion ger större utbud och därmed större möjlighet till rätt kompetens. Enkelt.

Annika Cederfeldt, ansvarig för näringspolitisk utveckling, Handelskammaren Jönköpings län.

Företag i Gislaveds kommun har problem med att hitta kompetens, vilken ofta finns i Jönköping. För att komma till orter som Hestra, Anderstorp och Smålandsstenar kör man på den berömda Nissastigen (väg 26). Vägen är utan viltstängsel och riktigt krokig i många partier.

Vägverket har skickat ut en remiss gällande att sänka hastigheten från 90 till 80 km/h.

Det hänger ihop. Infrastruktur, kompetensförsörjning och tillväxt. Huvudfrågor för Handelskammaren Jönköpings Län.

Imorgon ska jag svara på remissen, bilden är solklar, stärkt av de företag som kontaktat mig i frågan.

Fler inlägg

Näringspolitik

Företagare måste ha råd att ha anställda

KRÖNIKA. Så varför flyttar företag hela eller delar av sina verksamheter? Varje verksamhet som flyttar från vårt län leder till förlorade...

Läs mer
Näringspolitik

Näringslivets nuläge mars 2022

RAPPORT | I denna rapport får du en uppdaterad bild av krigets effekt och påverkan på Jönköpings läns näringsliv och dess företag.

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari