fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Anna Petersson, ny nätverksledare för HR-chefsnätverket
29 juni, 2023

Anna Petersson, ny nätverksledare för HR-chefsnätverket

Vi är mycket glada över att kunna presentera vår nya nätverksledare för Handelskammarens HR-chefsnätverk – Anna Petersson från FSK Group AB. Anna är en lösningsorienterad och energigivande ledare med stort engagemang för att skapa hållbara organisationer som får både människor och affärer att växa. I ryggsäcken finns lång erfarenhet av HR i ledande befattningar inom industri och tillväxtbolag.

Anna, berätta gärna lite om dig själv

– Jag är en skånsk smålänning! Född och uppvuxen i sundets pärla, Helsingborg, men bor sedan många år tillbaka i en liten by utanför Värnamo tillsammans med min familj. Den skånska dialekten har jag kvar.

Anna Petersson, ny nätverksledare för Handelskammarens HR-chefsnätverk. Bild: FSK Group AB.

Hur ser din bakgrund ut? Och vad gör du idag?

– Jag har min bakgrund inom HR där jag har lång erfarenhet från ledande befattningar inom industri och tillväxtbolag. Idag är jag affärsutvecklare på FSK Group AB där jag arbetar med att hjälpa våra kunder att utveckla och implementera affärsförankrade HR-strategier, främst med fokus på kompetensförsörjning, organisations- och ledarutveckling och employer branding.

Du är ny nätverksledare för HR-chefsnätverket. Hur känns det och vad ser du för fördelar med ett nätverk likt detta?

– Det känns såklart jättekul att få förtroendet att leda Handelskammarens HR-nätverk. Jag ser fram emot att få vara med och skapa en arena för kunskapsförflyttning, trendspaning och professionell och personlig utveckling. Under träffarna samskapar vi, inspirerar varandra och hittar nya vägar framåt tillsammans med engagerade nätverksdeltagare som delar dina erfarenheter och förstår utmaningarna du står inför. Här hämtar vi inspiration, hittar vägar framåt och laddar upp med energi.

För vem passar HR-chefsnätverket?

– Jag vill skapa ett relevant och utmanande nätverk med fokus på riktningen framåt och affärsvärde. Hur kan HR som funktion vara med och lösa de stora frågorna vi står inför som organisationer; kompetensbristen, det sunda ledarskapet, den hållbara kulturen och trovärdig employer branding?

Du som nätverksledare, hur ser din roll ut?

– Min roll är att facilitera stunsiga samtal som bidrar till nya insikter och förflyttning. Vi fokuserar på det som är runt hörnet, snarare än på det vi gjorde igår. Vi pratar om hur HR kan göra skillnad på sista raden genom att bygga starka employer brand och koppla HR-strategier närmre affären. Glöm allt du hört om nätverk, här går vi från ord till handling och har kul längs med vägen!

Nyfiken på HR-chefsnätverket?

Kontakta Victor Wakerius eller läs mer om nätverket här!

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

NY RAPPORT: Konjunkturbarometern hösten 2023

Konjunkturbarometern hösten 2023 markerar en tid av ekonomisk utmaning och osäkerhet. Den visar på hur lågkonjunkturen har en negativ påv...

Läs mer
Våra medlemmar

”Ju fler vi blir, desto starkare röst mot politiker lokalt och i Stockholm”

Som medlem är du med och stärker Jönköpings läns näringsliv! Hör Ida Severin, kommunikations- och hållbarhetschef på Länsförsäkringar ber...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari