12 maj
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Unga Ledare – Del 5
Fullbokat

Del 5: Leda en grupp/team, leds av Annika Engström & Kristian Wirsén

I programmets sista del går deltagarna tillbaka till att leda en grupp eller ett team. Denna del är uppdelat i två sektioner där den första innebär hur man skapar effektiva möten, och i den andra fokuserar vi på gruppen.

Det är sannolikt många ledare som löpande samlar sin grupp eller sitt team i möten och som kämpar med att få dem att bli både effektiva och ändamålsenliga i stället för meningslösa och slöseri med tid. Det är ett viktigt forum, men vad kan man göra för att både den som leder ett möte och deltagarna upplever att tiden man lägger på möten blir mer värd, för alla?

Den andra sektionen av dagen riktar in sig på gruppen och hur man leder en grupp genom förändringar. Hur man möter olika människors behov och samtidigt når goda resultat samt hur människor reagerar på förändring och gruppers utveckling. En naturlig del i gruppers utveckling är konflikthantering och ett bra verktyg att jobba med i en grupp är att ge feedback, just i grupp.

Om Annika Engström

Annika är forskare på Jönköping University där hennes forskningsintresse omfattar samspelets betydelse för uppgiftshantering och lärande i grupper och organisationer. Hennes intresse riktar sig mot ledning och organisering av mellanmänsklig kommunikation och möten för att hantera utförande, såväl som utveckling av olika uppgifter och uppdrag. Forskningen genomförs i nära samverkan med företag och organisationer i såväl privat som offentlig sektor. Annika har även ägnat sig åt undervisning och handledning i samtalsmetodik, vägledning och coachning vid Umeå Universitet och Jönköping University samt på konsultbasis i eget företag.

Om Kristian Wirsén

Kristian är entreprenör och konsult sedan 20 år tillbaka och arbetar med förändringsledning och verksamhetsutveckling i företag och organisationer; strategiskt, strukturellt/kulturellt samt med grupper och individer – vilket är de som gör skillnad. Kristian har erfarenhet från att leda och stödja utvecklingsarbete i såväl privat som offentlig sektor, i tillverkande- och tjänsteföretag, i myndigheter samt i kommuner och regioner.

Den sista delen avslutas även med en gemensam middag på Bryggan Café & Bistro i Jönköping dit även alla tidigare medverkande ”gäster” inbjuds att vara med.

Läs mer om Unga Ledare här.

Närliggande aktiviteter

2 apr
Nätverksträff

VD-nätverk

Dagens tema handlar om hur vi kan bygga och utveckla effektiva team, samt kommunikation- och beteendestilar.

Läs mer
5 maj
Nätverksträff

Ledarskapsnätverk

Välkommen till ny nätverksträff! Dagens tema handlar om coronavirusets hot och möjligheter, uppkopplade verktyg samt ...

Läs mer
27 maj
Seminarium

Skattefrågor att tänka på för företag som är verksamma i annat land: Värnamo

Företag är mer globala och verksamma i andra länder. Svenska företag har allt oftare anställda som arbetar längre ell...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari