17 mar
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Unga Ledare – Del 4
Fullbokat

Del 4: Leda andra, leds av Johan Wahlström, Marie Eriksson & Camilla Danielsson

I denna del får deltagarna träffa tre erfarna ledare som kommer bjuda på sina personliga erfarenheter kring ledarskap. De kommer närvara hela dagen och har med sig tankar på vad de vill berätta om, men det kommer vara lika viktigt vad deltagarna kommer vara intresserade av.

Förslag på teman är:

  • Leda andra ledare. Att leda chefer innebär ett annat ledarskap än att leda medarbetare. Även om deltagarna idag inte leder chefer har de chefer ovanför sig, och flera av de kommer sannolikt att få den rollen framåt (Johan Wahlström, Operations Director EMEA Trelleborg Seals and Profiles).
  • Motivera och coacha sina medarbetare, och att vara sina medarbetares viktigaste verktyg (Marie Eriksson, chef HR Domstolsverket).
  • Ledarskap i olika typer av organisationer och situationer (Camilla Danielsson, vd Qnister).

Om Johan Wahlström

Johan har sedan civilingenjörsstudierna vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm haft olika typer av chefsrelaterade roller med stort fokus på Change Management. De senaste sju åren har han varit verksam inom Trelleborg AB med en internationell roll som chef för all operationsrelaterad verksamhet i Europa (6 fabriker). ”Bygga” organisationen och förmågan att delegera ansvar är enligt Johan viktiga komponenter för att skapa goda förutsättningar för att lyckas.

Om Marie Eriksson

Marie har en bakgrund som sjuksköterska och har arbetat i akutsjukvården i 10 år, och därefter fick hon sitt första chefsjobb 1996. Hon har sedan dess varit chef i många olika offentliga organisationer och därtill enligt egen utsago lärt sig att fokusera på rätt saker – sina medarbetare. Personlig omtanke, ett föredöme och ett inspirerande ledarskap är hennes ledstjärnor. Idag arbetar Marie som HR-chef på Domstolsverket med Sveriges Domstolar som arbetsfält. Marie är en mycket uppskattad chef och ledare, oavsett vilken personalgrupp hon leder.

Om Camilla Danielsson

Camilla blev chef direkt efter universitetsstudierna och har sedan dess arbetat i olika typer av organisationer, branscher, faser och storlekar. Hon har bland annat varit med om en entreprenörsresa där bolaget hon var anställd på i 12 år gick från 0 till 1,2 miljarder i omsättning. Idag är Camilla vd och delägare i Qnister AB, en framgångsrik start-up som bildades 2017.

Läs mer om Unga Ledare här.

Närliggande aktiviteter

27 jan
Nätverksträff

Ledarskapsnätverk

Dagens tema handlar om utmaningar, vad en ledares/chefs roll i detta är samt konkurrens.

Läs mer
27 jan
Nätverksträff

Marknadschefsnätverk

Som marknads- eller kommunikationschef är man ofta ensam i sin roll med mycket ansvar, därför har vi tillsammans med ...

Läs mer
3 feb
Seminarium

Nya momsregler inom EU från 1 januari 2020: Värnamo

De nya momsreglerna som trädde i kraft inom EU 1 januari 2020 påverkar företag som handlar med varor internationellt....

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari