fbpx
8 sep
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Unga Ledare – Del 4
Fullbokat

Del 4: Leda andra, leds av Sten Norinder, Marie Eriksson & Camilla Danielsson

I denna del får deltagarna träffa tre erfarna ledare som kommer bjuda på sina personliga erfarenheter kring ledarskap. De kommer närvara hela dagen och har med sig tankar på vad de vill berätta om, men det kommer vara lika viktigt vad deltagarna kommer vara intresserade av.

Dagens tema är:

  • Leda andra ledare. Att leda chefer innebär ett annat ledarskap än att leda medarbetare. Deltagarna är kanske inte där än, men kommer sannolikt att få den rollen framåt. Även styrelsearbete; vad det innebär, fördelar och möjligheter (Sten Norinder, pensionär och fd. ordförande Handelskammaren Jönköpings län).
  • Motivera och coacha sina medarbetare, och att vara sina medarbetares viktigaste verktyg (Marie Eriksson, HR-chef Domstolsverket).
  • Ledarskap i olika typer av organisationer och situationer (Camilla Danielsson, Managing Partner EVENSTAR SWEDEN).

Om Sten Norinder

Sten är civilekonom från Handels i Stockholm och har därefter prövat många branscher, mestadels som chef och ledare. Tung processindustri, bankdirektör i Paris och Jönköping, vd för Jönköpings-Posten, reklambyrå, flygplatser och fastighetsbolag. Styrelseuppdragen har bland annat omfattat ordförande i Science Park, ledamot i Elmia, kemibolag, fastighetsbolag, bilaffär förutom diverse ideella uppdrag. Nu är han pensionär och fd. ordförande i Handelskammaren Jönköpings läns styrelse. Uppdragen har baserats på ledarskap och inte branschkännedom.

Om Marie Eriksson

Marie har en bakgrund som sjuksköterska och har arbetat i akutsjukvården i 10 år, och därefter fick hon sitt första chefsjobb 1996. Hon har sedan dess varit chef i många olika offentliga organisationer och därtill enligt egen utsago lärt sig att fokusera på rätt saker – sina medarbetare. Personlig omtanke, ett föredöme och ett inspirerande ledarskap är hennes ledstjärnor. Idag arbetar Marie som HR-chef på Domstolsverket med Sveriges Domstolar som arbetsfält. Marie är en mycket uppskattad chef och ledare, oavsett vilken personalgrupp hon leder.

Om Camilla Danielsson

Camilla blev chef direkt efter universitetsstudierna och har sedan dess arbetat i olika typer av organisationer, branscher, faser och storlekar. Hon har bland annat varit med om en entreprenörsresa där bolaget hon var anställd på i 12 år gick från 0 till 1,2 miljarder i omsättning. Fram till februari i år var Camilla vd och delägare i Qnister AB, en framgångsrik start-up som bildades 2017. Efter att ha sålt sin andel i bolaget är Camilla numera managementkonsult och partner i Evenstar AB, där hon hjälper bolag att utvecklas.

Läs mer om Unga Ledare HÄR.

Närliggande aktiviteter

7 dec
Seminarium

Exportdagen 2023

Välkommen på ett event fullt av inspirerande samtal och personliga möten! Det kommer bli en eftermiddag med Emma Wikl...

Läs mer
8 dec
Medlemsevent

Frukost på Kammarn: Hållbara arbetsplatser

Det har blivit dags för årets sista Frukost På Kammarn! Frukost på Kammarn är Handelskammarens inspirerande frukostev...

Läs mer
11 dec
Utbildning

Hur påverkar näringslivet biologisk mångfald och hur kan vi leva upp till nya krav och ramverk?

Välkommen till en förmiddag med fokus på hur du som aktör inom näringslivet kan stärka din konkurrenskraft och samtid...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari