fbpx
17 nov
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Hållbarhetschefsnätverk

Hållbarhetschefsnätverk

Omställningen mot hållbarhet går allt snabbare. Hållbarhetschefer har en nyckelfunktion för företagets utveckling och framtida konkurrenskraft. Det är dags att hälsa deltagarna i det nya hållbarhetschefsnätverket välkomna till den första nätverksträffen.

Dagens tema

  • Drivkrafter för hållbarhetsarbete

Varför är det viktigt för företag att arbeta med hållbarhet? Vi går igenom omvärldsfaktorer i form av nya krav, förväntningar och trender som påverkar och driver på företags hållbarhetsarbete. Vi diskuterar vilka drivkrafterna är för att arbeta med hållbarhet och vilka de största utmaningarna som nätverksdeltagarna står inför. Utifrån det kommer vi identifiera teman för kommande nätverksträffar.

T.v. Anna Carendi, t.h. Jenny Jakobsson. Nätverksledare för Hållbarhetschefsnätverket.

Om Anna & Jenny

Nätverket leds av Anna Carendi och Jenny Jakobsson, som är två av grundarna till Hållbarhetsteamet i Sverige AB och CSR Småland. De brinner för att vara med i omställningen till ett hållbart samhälle och har stöttat många stora och små företag i deras hållbarhetsarbete.

Anna anlitas ofta som föreläsare och utbildare inom hållbarhet och har även haft flera uppdrag som interim hållbarhetschef. Tidigare har Anna arbetat som tf. kommunikationschef på Jönköping Energi, som Generalsekreterare på Coompanion Sverige, med hållbarhet och digitalisering på Cybercom och som hållbarhetskonsult på Enact Sustainable Strategies.

Jenny utbildar, föreläser och faciliterar workshops och är även lärare i hållbarhet, företagsetik och ledarskap på Jönköping University. Hon har tidigare arbetat på banken SEB som företagsrådgivare och platschef och har erfarenhet som Internationell verksamhetsledare för utvecklingssamarbete i Afrika, Mellanöstern och Asien.

 


Är du nyfiken på Hållbarhetschefsnätverket?

Just nu finns det möjlighet att ansluta sig till nätverket. Varför inte testa och sitt med under detta tillfället för att se om det passar dig! Läs mer om nätverket HÄR eller kontakta Nana Björnberg.

Närliggande aktiviteter

7 dec
Seminarium

Exportdagen 2023

Välkommen på ett event fullt av inspirerande samtal och personliga möten! Det kommer bli en eftermiddag med Emma Wikl...

Läs mer
8 dec
Medlemsevent

Frukost på Kammarn: Hållbara arbetsplatser

Det har blivit dags för årets sista Frukost På Kammarn! Frukost på Kammarn är Handelskammarens inspirerande frukostev...

Läs mer
11 dec
Utbildning

Hur påverkar näringslivet biologisk mångfald och hur kan vi leva upp till nya krav och ramverk?

Välkommen till en förmiddag med fokus på hur du som aktör inom näringslivet kan stärka din konkurrenskraft och samtid...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari