fbpx
15 dec
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » En ny dom kring påförande av importmoms förändrar rättsläget! Kan du begära omprövning?

En ny dom kring påförande av importmoms förändrar rättsläget! Kan du begära omprövning?

Högsta förvaltningsdomstolen meddelade under hösten en dom i ett mål som behandlar frågan om när Tullverket kan påföra mervärdesskatt vid s.k. bristande efterlevnad av tullagstiftningen.
Domen är efterlängtad och bidrar till en förändring av rättsläget då påförandet av importmoms av Tullverket vid bristande efterlevnad inte sällan medfört att importmomsen inte har blivit avdragsgill.
Denna tillämpning har därmed inneburit högre kostnader för företag i samband med bristande efterlevnad trots försök till efterföljande korrigeringar av felaktigheten.

Domen gör det intressant för företag där Tullverket har fattat beslut om tullskuld och mervärdesskatt till följd av bristande efterlevnad av tullagstiftningen. I dessa fall kan det nu finnas möjlighet att begära omprövning av besluten.

Omar Khalil från Setterwalls Advokatbyrå kommer att redogöra för domen och vilka förändringar av rättsläget som domen medför. Han kommer även diskutera vilka effekter domen kan få för kommande beslut från Tullverket och vilka åtgärder som företag kan vidta med anledning av domen.
Omar Khalil arbetar på Setterwalls Advokatbyrå med inriktning på frågor rörande moms, tull- och punktskatt.

Välkommen med din anmälan!

Närliggande aktiviteter

11 dec
Utbildning

Hur påverkar näringslivet biologisk mångfald och hur kan vi leva upp till nya krav och ramverk?

Välkommen till en förmiddag med fokus på hur du som aktör inom näringslivet kan stärka din konkurrenskraft och samtid...

Läs mer
26 jan
Nätverksträff

Försäljningschefsnätverket

Vi är glada att bjuda in till den allra första träffen av det nystartade försäljningschefsnätverket. Detta nätverk är...

Läs mer
22 feb
Seminarium

TRADE TALKS: Tyskland

Trade Talks by Swedish Chambers är ett samarbete inom internationell handel på initiativ av Sveriges regionala handel...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari