fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Välkommen till Handelskammaren, Annika Cederfeldt!
4 maj, 2020

Möt Annika Cederfeldt – mångkulturell träningsnörd

Vi på Handelskammaren är stolta och mycket glada över att kunna presentera vår nya medarbetare, Annika Cederfeldt! Annika beskriver sig själv som nyfiken och öppen, hon är en person som drivs av att göra skillnad.

Annika är uppvuxen i en småföretagarfamilj i Smålandsstenar men har varit bosatt på många platser runt om i världen. Hon är en riktig träningsnörd också, ridning, löpning, yoga, padeltennis och golf – nämn en sport Annika inte har provat på. Det är dags att lära känna Annika!

Annika, hur skulle du beskriva dig själv? Vem är du?

Jag drivs av att göra skillnad, både i det stora och det lilla – både inom yrkeslivet men även för mig själv personligen. Jag dras till sammanhang där jag kan vara med och påverka, det driver mig. Jag är från början utbildad pedagog, men har senare valt att skola om mig till ingenjör och kommer nyligen från projektledning inom industrisektorn. Jag är uppvuxen i en småföretagarfamilj från Smålandsstenar, vilket jag ser som en fördel i mitt arbete hos Handelskammaren.

Annika Cederfeldt, ansvarig för näringslivspolitisk utveckling, Handelskammaren Jönköpings län.

Jag skulle beskriva mig själv som nyfiken och öppen, särskilt för andra kulturer, andras perspektiv och sätt att vara på. Jag älskar att resa och har bott utomlands en hel del, både i USA, Australien och i Frankrike. Det i kombination med att jag har finskt ursprung, är en av anledningarna till att jag tycker det är så spännande med andra kulturer och språk.

Jag är mamma till två pojkar och så älskar jag att träna. Träning är en stor del av mitt liv både för det sociala man får ut av det, men även för mig själv, för att jag ska må bra. Jag är även hästtjej och har ägt hästar och tävlat större delen av mitt liv. Livet med hästarna har verkligen format mig som person. Just nu ligger stövlarna på hyllan, jag hinner helt enkelt inte rida på den nivån som jag skulle vilja. Nu tar löpning, yoga och padeltennis upp den tiden i stället, jag försöker komma igång med golf också, vi får se hur det går!

Vad var det som gjorde att du fick upp intresset för Handelskammaren?

Främst för att jag kan vara med och påverka. Jag ser fram emot att få vara i en position där jag kan göra skillnad för näringslivet här i länet. Att få vara med i en organisation som Handelskammaren, där vi gör skillnad på ett högre plan, i ett större perspektiv, driver mig otroligt mycket. Det ska bli spännande att samla upp från näringslivet för att göra det bättre.

Din roll på Handelskammaren, hur kommer den att se ut?

Jag kommer att driva de frågor som Handelskammaren har identifierat att näringslivet behöver få prioriterade. Det kommer bland annat innebära att lobba mot politiker och andra intressenter, men även göra många företagsbesök. Omvärldsbevakning både regionalt och internationellt kommer också vara en stor del av mitt arbete. En annan del kommer vara att sammanställa rapporter och kommunicera det. Jag ser fram emot att få driva Jönköping läns näringsliv framåt!

Vi på Handelskammaren är väldigt glada över att ha Annika i vårt gäng, välkommen!


Vill du komma i kontakt med Annika?
070 468 36 36
annika.cederfeldt@handelskammarenjonkoping.se


Clara Ericsson, praktikant Handelskammaren Jönköpings län
clara.eriksson@handelskammarenjonkoping.se

Fler inlägg

Nyheter

INFO | Det här gäller från den 15 juli

Det är viktigt att din verksamhet följer det som gäller för att undvika och minska smittspridningen av covid-19 i vårt samhälle.

Läs mer
Nyheter

Produktionsfokus hos Axelent

Genom Handelskammarens och Focused Minds koncept Produktionsfokus erbjuds ledande personer inom tillverkningsindustrin att ta del av någr...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari