fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Välkommen till en handlingskraftig höst!
19 augusti, 2020

Välkommen till en handlingskraftig höst!

Näringslivet har en fortsatt oviss framtid. De stöd som har satts in på nationell, regional och kommunal nivå har till viss del hjälpt, men världen håller på att förändras och med den behöver tuffa anpassningar göras. I takt med detta växlar även vi på Handelskammaren upp för att kunna stötta våra medlemmar på ett företagsamt sätt.

Det behöver fortsatt finnas en tät dialog mellan beslutsfattare och näringslivet, dels för att fånga behov, dels för att kunna erbjuda rätt åtgärder. Att som Handelskammare fortsätta representera länets företag framåt är därför fortsatt mycket angeläget. Vi är både ödmjuka och väldigt peppade inför uppdraget. Handelskammaren har många kontaktytor bland politiker, tjänstemän på kommuner, regionen samt myndigheter och samarbetsviljan är stor.

Handelskammaren genomför nu ett antal satsningar. För att kunna vara handlingskraftiga, men framför allt för att verkligen kunna göra skillnad! Vi för samtal med företag och ledningspersoner i länet kontinuerligt, vilket är helt avgörande för att vi som Handelskammare ska ha en god förståelse för de behov och situationer som finns men också vad som behöver göras. Under förra året träffade vi över hälften av våra medlemsföretag på olika sätt, nu under hösten är vår ambition att ha en aktiv kontakt med resterande. Våra medlemmar vill vi veta mer om, lära känna bättre, förstå vilka behov och svårigheter som finns för att på så sätt utveckla vår roll i förhållande till våra medlemmar. För ett ännu mer konkurrenskraftigt näringsliv.

Handelskammaren är medlemsföretagens förlängda arm och vi driver på för förbättringar inom de områden som våra medlemmar behöver. Oavsett om det gäller att lobba för fler pendlingsmöjligheter i länet, nya stambanor, förbättring av Nissastigen, mer näringslivskopplad utbildning, erbjuda utbildningar inom internationell handel eller för en dynamisk mötesplats där näringslivet får möta nya affärskontakter, politiker, beslutsfattare och makthavare i samhället.

Helena Zar Vallin, vd Handelskammaren Jönköpings län.

Börjar ni höra att folk är trötta på att arbeta hemifrån, men vill fortsätta kunna erbjuda arbete på distans då och då? Eller vill ni öka er flexibilitet när det gäller lokaler? Är ni på jakt efter mötesplatser i stället för traditionella arbetsrum? Handelskammaren kommer inom snar framtid kunna erbjuda våra medlemmar nya lokaler i centrala Jönköping, för ert företag och era medarbetare. Lokalerna kommer nyttjas för en mängd olika syften. För mindre och större möten, ledningsmöten, kreativa projektmöten men också digitala sådana. Även arbetsplatser för medarbetare som regelbundet vill kunna jobba på distans och inte minst en mötesplats att alltid kunna besöka när ni har vägarna förbi eller behöver en plats att stanna till på. En plats ni alltid känna ska känna er välkomna till, ta en kaffe, titta igenom inkorgen, förbereda er inför ett möte – eller bara byta miljö.

Vi kommer fortsätta att utveckla våra nätverk, skapa en trygghet och utveckling bland nya bekantskaper och kontakter. Vi kommer erbjuda utrymme för både fler och nya inriktningar i nätverken och självklart är vi öppna för eventuella nya behov som kan uppstå.

Näringslivet i länet har och kommer ha Handelskammaren som stöd. Vår huvuduppgift som oberoende medlemsorganisation är att representera våra medlemmar, länets företag – oavsett bransch eller storlek. Vi tror på att göra det genom att agera, vara proaktiva och pådrivande. Vi ökar nu takten för att stärka regionens företags positioner, för att stärka länets internationella konkurrenskraft och för att vara en del av det nya ”normala”, det som förhoppningsvis är positiva effekter av pandemin. Handelskammaren kommer vara en resurs att lita på, att vända sig till och en organisation att vara en del av för att kunna påverka. Detta för att näringslivet i länet fortsätter vara bland de mest globala, de mest lönsamma, de mest innovativa, de mest engagerade och de bästa arbetsgivarna. Som organisation har Handelskammaren en unik bredd när det gäller att stötta sina medlemsföretag.

Efter ungefär 18 månader på Handelskammaren ser jag ett av Sveriges mest spännande näringsliv, industrin som ett pulsande blodomlopp, IT-företagen som injicerar och inspirerar, logistikföretagen som lyfter, lyfter, lyfter och inte minst besöksnäringen som kämpar kreativt och innovativt – för att bara nämna några delar. Vi har alla möjligheter att få ännu fler framgångsrika, innovativa och dynamiska företag till regionen, även fler branscher, fler personer som vill satsa och investera och det måste berättas om vårt fina näringsliv. Jag har mött så många företag och personer som jag beundrar, men det är inte en bygd som skryter eller slår sig för bröstet. Man hugger i, strävar framåt och ser sig heller inte som märkvärdig. Jag och mina kollegor kommer göra vårt yttersta för att verkligen lyfta och framhålla betydelsen och värdet av våra fina företag.

Handelskammaren kommer göra ännu fler företagsbesök, lära känna fler företag, fler branscher och fler personer för att bli en ännu starkare röst för vårt läns fantastiska näringsliv. Vi kommer erbjuda ännu fler tillfällen för våra medlemmar att lära känna andra, att öka sina kontaktytor, se fler möjligheter. Och vi hoppas på att bli fler. Många fler! För ju fler medlemmar Handelskammaren har, desto starkare blir näringslivet och dess röst!

Vi ser fram emot vad som komma skall, och vi ser fram emot att välkomna er till en handlingskraftig höst!

Henrik Dahlström

Verkställande direktör

henrik.dahlstrom@handelskammarenjonkoping.se

076-118 33 97

Fler inlägg

Nyheter

”Inget är lämnat åt slumpen”

Emily Hedenstedt och Anna Ottosson från Yellon, hjärnan och hjärtat, berättar om tanken och känslan bakom våra fantastiska lokaler.

Läs mer
Nyheter

Nu öppnar nomineringen till Årets unga ledande kvinna 2022

Endast 37% av ledarna i Jönköpings län är kvinnor – det vill vi ändra på. Under oktober kan allmänheten nominera ledare till utmärkelsen ...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari