fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Utbyggnad av järnvägen är avgörande för Vetlandas tillväxt
8 oktober, 2020

Utbyggnad av järnvägen är avgörande för Vetlandas tillväxt

För att företagen i vårt län ska kunna få sitt kompetensförsörjningsbehov tillgodosett behövs en fungerande kollektivtrafik. Även för studiependlingen är kollektivtrafiken avgörande. Detta diskuterade Handelskammarens tillsammans med Henrik Tvarnö, kommunstyrelsens ordförande, Magnus Claesson, näringslivschef och Gunnar Elmeke, teknisk chef – samtliga från Vetlanda.

När vi från Handelskammaren ser på länet utifrån ett näringslivsperspektiv står det klart att Vetlanda kommun idag har många företag med stor tillväxtpotential. Vetlanda som kommun har dock sämre förutsättningar när det gäller infrastrukturen till och från Vetlanda. Det gäller både väg, buss och tåg.

På bild syns Henrik Tvarnö, Magnus Claesson, Gunnar Elmeke, Helena Zar Vallin och Annika Cederfeldt.

Ett nära samarbete med JU, deras studenter och forskare skulle dessutom ge företagen i Vetlanda större möjligheter för kompetensförsörjning och företagsutveckling.

Vi ser att en utbyggnad av järnvägen, med mötesspår och elektrifiering som ger en direktlinje mellan Jönköping och Vetlanda, är nödvändig. Det är avgörande för Vetlandas framtida tillväxt!

Fler inlägg

Energiförsörjning

Rundabordssamtal om energifrågan med Mats Green (M)

Nyligen höll Handelskammaren Jönköpings län ett givande rundabordssamtal med Handelskammarens medlemsföretag och Mats Green, Moderaternas...

Läs mer
Näringspolitik

USA-valet med Scott Hacker: ”The corona virus, this pandemic, is probably a bigger issue than who is winning the election”

Inför presidentvalet i USA den 3e november träffade vi Scott Hacker, Professor inom Nationalekonomi vid Jönköping International Business ...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari