fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Uppstart för produktionsnätverket
30 januari, 2023

Uppstart för produktionsnätverket

Handelskammaren har lång erfarenhet av att erbjuda professionella nätverk och det senaste tillskottet vänder sig till ledande personer inom produktion. Annika Cederfeldt Jiveby, näringslivspolitisk chef, har i tidigare roller haft ledande positioner inom tillverkningsindustrin och såg snabbt nyttan av det nya nätverket.

Av egna erfarenheter vet Annika att det ofta är fullt upp på producerande företag och att det sällan finns tid för reflektion. Produktionsnätverket ger möjlighet att diskutera sina egna hinder och ta del av problemställningar från andra producerande företags verksamheter, vilket ger värdefulla insikter att ta med sig till sitt dagliga arbete. Förra veckan hade Produktionsnätverket en första träff på Gro36 i Jönköping.

Nätverksträffen inleddes med kaffe och mingel, deltagare och nätverksledare emellan.

Nätverksledare med lång erfarenhet av ledande befattningar inom produktion

För att ett nätverk i Handelskammarens regi ska bli lyckat är nätverksledaren avgörande. Till produktionsnätverket är Joakim Andersson och Petter Kellgren, från Focused Minds engagerade. Båda har en bred och lång erfarenhet av ledande befattningar inom produktion och är idag konsulter med längre uppdrag såväl i som utanför regionen. Joakim beskriver sin rollen som nätverksledare och samarbetet med Handelskammaren.

”Det ska bli väldigt spännande att få leda nätverket som består av så många olika kompetenser och erfarenheter från olika branscher. Vi har ett öppet klimat där deltagarna delar med sig av sina framgångar och motgångar på ett unikt sätt och det är ju nyckeln i alla nätverk. Samarbetet med Handelskammaren i Jönköpings Län är en viktig del i Focused Minds verksamhet eftersom vi vill vara med och bidra till en ökad konkurrenskraft i regionen.”

Motivation – en viktig drivkraft för lyckosamma resultat

Petter och Joakim kommer även regelbundet bjuda in Cecilia Björkegren till träffarna. Cecilia som driver By Björk Consulting AB jobbar bland annat som motivationscoach. I nätverket bidrar hon med tankar kring varför motivation är en viktig drivkraft för att skapa bestående resultat i exempelvis förändringsarbete. Hur skapar vi motivation hos våra medarbetare? Varför är det så viktigt att få med sig medarbetarna på resan?

Hela gänget! Här är alla deltagare ihop med nätverksledarna Joakim Andersson och Petter Kellgren samt Annika Cederfeldt Jiveby och Cecilia Björkegren.

Att utbyta erfarenheter och att få inspiration till nya idéer är förväntningar från några av deltagarna

Sofia Ljungkvist, produktionschef på HangOn, är en av deltagarna av produktionsnätverket. Sofia berättar om sina förväntningar på nätverket, att det varit en önskan om att bredda sitt nätverk och att kunna lära av fler personer i liknande position som henne själv, och på så sätt utvecklas och bidra till andras utveckling. Hon berättar även att hon ser även fram emot att komma ut till de andras verksamheter och få idéer och lära sig mer och på så sätt bidra med förbättringsförslag på varandras processer.

Kristoffer Emanuelsson, produktionschef på Fagerhults Belysning, är också en av deltagarna på produktionsnätverket. Han trycker på nyttan av utbyte av erfarenheter. Gruppen består av personer med både längre och kortare erfarenhet av ledande befattningar men samtliga har en gedigen erfarenhet av produktion.

Det är alltid intressant att se oavsett vilken verksamhet vi jobbar med så är frågeställningarna de samma, problemen man ställs för är likadana. Dessutom skapas ett förtroende i gruppen och vi kan oblygt stjäla bra idéer, säger Kristoffer Emanuelsson.

Handelskammarens nätverk träffas sex gånger per år och bygger på ett aktivt deltagande av både nätverksledare och deltagare. För mer information om produktionsnätverket vänligen kontakta Annika Cederfeldt Jiveby.

Handelskammarens nätverk – för dig i ledande position

 

Förutom produktionsnätverket driver Handelskammaren nätverk riktade mot VD, ledare, hållbarhetschefer, exportchefer, HR, ekonomichefer, marknadschefer samt ett utvecklingsprogram för Unga Ledare.

Starka och bra ledare ger starka och bra företag. Detta i sin tur genererar en stark region. Med detta i åtanke erbjuder vi nätverk för att byta erfarenheter med andra, ordnar utbildningar för att utveckla ditt ledarskap och garanterar färska uppdateringar om vad som sker i vår region. Du hittar alla våra nätverk här.

Annika Cederfeldt Jiveby

Näringspolitisk chef

Annika.cederfeldtjiveby@handelskammarenjonkoping.se

070–468 36 36

Fler inlägg

Nyheter

Investera Sverige genom krisen

DEBATT. Inget räddningspaket är bättre än en tidigarelagd investering. Låt företagen jobba sig ur krisen.

Läs mer
Nyheter

Informationssäkerhet och coronaviruset

Som en följd av coronavirusets framfart ökar antalet medarbetare som jobbar hemifrån eller på distans i förebyggande syfte. En del bolag ...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari