fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Ümit Dilek, ny nätverksledare för Handelskammarens nya satsning
24 februari, 2021

Ümit Dilek, ny nätverksledare för Handelskammarens nya satsning

Driven, engagerad och nyfiken – så beskriver Ümit Dilek sig själv. Till vardags arbetar han som Export Sales Director på ITAB. Han drivs av utmaningar och brinner för internationell handel som skapar tillväxt för regionen. Nu är Ümit aktuell som ny nätverksledare för Handelskammarens nya satsning – Exportnätverket.

Under en längre tid har Handelskammaren planerat för ett nytt nätverk och det på temat export. Därför är vi både oerhört glada och stolta över att nu kunna starta Exportnätverket, och det tillsammans med Ümit Dilek som nätverksledare.

Ümit, hur skulle du beskriva dig själv? Vem är du?

– Jag är en tillväxtdriven affärsman (läs en entreprenör) som valt att arbeta corporate, med ett stort intresse av all form av idrott och olika tävlingsformer, både som spelare och tränare. De flesta som känner mig skulle nog beskriva mig som en driven, engagerad och nyfiken person, vilket nog också märks ganska tydligt i min sociala approach. Sedan barnsben har jag varit väldigt mål- och tävlingsinriktad och sätter ständigt upp nya mål och utmaningar för mig själv, privat som professionellt, vilket också är grunden till mitt engagemang i Handelskammarens Exportnätverk.

– Intressen och frågor som rör innovation, hållbarhet, strategisk förändring och inkluderande ledarskap är också något som intresserar mig väldigt mycket. Jag tar gärna en mer aktiv roll för samhällsnytta och professionellt sett brinner jag för internationell handel som skapar hållbar tillväxt för regionen och samhället.

Ümit Dilek, nätverksledare för Handelskammarens Exportnätverk.

Hur ser din bakgrund ut, och vad gör du i dag?

– I grunden är jag utbildad civilekonom, MBA, och i dag arbetar jag som Export Sales Director på ITAB. Där har jag en aktiv roll i organisationens transformation i att förstärka och koordinera samarbetet mellan olika enheter och säljteam – dels i olika regioner och segment, dels i olika världsdelar. Att ta en aktiv roll för transformationen, i en ”ever-changing world” – nu snabbare än någonsin – är en stor och givande utmaning i arbetet att skapa en hållbar tillväxt. Detta är också något som stärker min egen motivation.

Exportnätverket, hur skulle du beskriva det? Och för vem passar det?

– Det är ett socialt forum för personer med strategiska roller inom exporterande företag – med intresse för en vidare hållbar tillväxt av deras export genom en strategisk och värdeskapande affärsutveckling. Nätverket är för de som både vill få och dela med sig av nya perspektiv, erfarenheter och kunskap, tillsammans med likasinnade.

Vad är det nyttan med att vara med i ett nätverk likt detta?

– Just det att deltagarna avsätter en bestämd tid för att komma ifrån sina dagliga utmaningar för att lyfta blicken in i de mer strategiska och långsiktiga målen – i dialog med andra personer i liknande roller. Deltagarna får nya kontakter, nya referenser, nya möjligheter och kan på så sätt vidga sina vyer, få tips och stöd i att strukturera upp arbetet med hjälp av experter på de olika områden där de möter utmaningar i sin vardag.

Du är ju uttalad nätverksledare för Exportnätverket, hur kommer det sig? Hur kommer din roll se ut?

– I guess det talar till min personlighet; nyfikenheten, engagemanget och drivet – även det sociala. Men också min vilja att tillsammans med andra lyckas med större uppdrag och anta större utmaningar, likväl mitt intresse för internationell expansion och tillväxt. Att ge nätverkets deltagare möjlighet att hitta bollplank, då de annars arbetar väldigt självständigt i sin vardag, och tillsammans kunna arbeta i ett team för gemensam tillväxt – det kommer vara givande!

– Med tanke på min bakgrund och erfarenhet från internationella företag har jag också ett brett nätverk inom tredje part som vi kommer bjuda in och/eller involvera i relevanta teman för Exportnätverket. I dialogen med deltagarna vill jag vara transparant och öppen där nätverkets grund kommer byggas efter ömsesidig tillit.

Slutligen, vad är din förhoppnings med nätverket? Vad hoppas du att det ska leda till?

– Att deltagarna är engagerade och drivna. Att de har mål med sitt deltagande i nätverket. Att de vill hjälpas åt och skapa tillväxt tillsammans – för våra bolag och för vår region. Förhoppningsvis hittar de också nya långsiktiga och affärsnyttiga kontakter.

– Det är väldigt spännande vad detta nätverk kommer bygga och leda till i framtiden!

Är du nyfiken och vill veta mer om nätverket? Läs mer om det här!

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

JU delar ut första stipendiet till Per Risbergs minne

Anders Melander blir den första mottagaren av stipendiet till Per Risbergs minne, motiverat av visat stort engagemang gällande samverkan ...

Läs mer
Näringspolitik

NY RAPPORT: Konjunkturbarometern våren 2023

I Konjunkturbarometern våren 2023 är det 159 företag som har svarat, varav cirka hälften tillhör tillverkningsindustrin. I enkäten som li...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari