fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Träffsäker kompetensutveckling genom projektet Framtidssäkrad industri 2020–2022
1 juli, 2020

Träffsäker kompetensutveckling genom projektet Framtidssäkrad industri 2020–2022

INTRESSEANMÄLAN

Det här brevet är ställt till industriföretag i Jönköpings och Kronobergs län för att ge möjlighet att anmäla intresse för att ta del av insatserna i projektet Framtidssäkrad industri. Det handlar om validering, träffsäker kompetensutveckling och erkända kompetensbevis för närmare 1 000 anställda. Projektet rustar upp till 100 företag med rätt kompetens för att vara redo när hjulen börjar snurra igen.

Att delta i projektet är kostnadsfritt och det enda som krävs är att man avsätter den tid som behövs för planering och genomförande av insatserna. Vi startar i september 2020 och håller på tills deltagande företag är klara och som längst till december 2022.

Region Jönköpings län och Region Kronoberg har tilldelats 11,5 miljoner ur Europeiska Socialfonden till projektet Framtidssäkrad industri för att stödja industriföretag som påverkas av Coronapandemins konsekvenser. Projektet genomförs i samverkan med industrins parter och branschorganisationer inom Svensk industrivalidering samt Unionen. I första hand riktar sig projektet till företag och deras anställda som på ett direkt sätt påverkats av pandemin genom att tvingats till neddragningar eller till avtal om korttidsarbete i enlighet med Tillväxtverkets regelverk.

Vad erbjuder projektet?

I projektet deltar företaget i tre beprövade, enkla och resurseffektiva insatser som under de senaste två åren använts med stor framgång i drygt 200 industriföretag runt om i Sverige. Med sikte på träffsäker kompetensutveckling och handlingsplan för fortsatt kompetensförsörjning deltar man i följande:

Är ni intresserade av att delta i projektet?

Jönköping och Kronoberg är Sveriges mest industritäta län och resurserna i projektet täcker kanske inte den efterfrågan på kompetensutveckling som finns. För att snabbt komma igång snabbt efter sommaren frågar vi nu efter ert intresse att delta i projektet.

Ni anmäler ert intresse genom att gå in på svenskindustrivalidering.se/framtid och fyller i uppgifter som efterfrågas där.

Anmälan är inte bindande och den utgör heller inte en garanti för ett deltagande i projektet. Men den är viktig för att vi ska kunna komma i kontakt med motiverade och intresserade företag! Anmäl er senast 2020-08-14.

Med vänlig hälsning,

Rima Hanna, projektledare Framtidssäkrad industri
Region Jönköpings län
0730-277 969
rima.azizhanna@rjl.se

Brev till företag Framtidssäkrad industri


Fler inlägg

Energiförsörjning

NY RAPPORT: Företagen fortsatt hårt drabbade av energikrisen

Handelskammaren har tillsammans med Företagarna, Lantbrukarnas Riksförbund och Svenskt Näringsliv gjort en enkätundersökning om energikri...

Läs mer
Nyheter

Möt Henrik Dahlström, ny VD för Handelskammaren!

Vi är väldigt glada över att kunna presentera vår nya VD Henrik Dahlström. Henrik kommer senast från ALMI Företagspartner Östergötland dä...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari