fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Träffen med bankerna visade på stort engagemang
10 juni, 2020

Träffen med bankerna visade på stort engagemang

I förra veckan hade vi på Handelskammaren en digital medlemsträff med några av länets största banker: Danske Bank, Nordea, Swedbank, SEB, Handelsbanken och Länsförsäkringar. Syftet var att stämma av bankernas läge, vad de möter från sina företagskunder och även gemensamt blicka framåt för att spåna om viktiga stöd och insatser efter den mer akuta krisen.

Från de företag som Handelskammaren möter framhålls ofta att bankerna varit ett bra stöd i det akuta läget med personliga kontakter, positiv inställning till amorteringsfrihet och så vidare. Samtliga banker har mycket uppsökande kontakter med sina kunder för att både kolla läget, men också för att ge stöd och råd.

Helena Zar Vallin, vd Handelskammaren Jönköpings län.

Andelen företag som ansökt om lån för att klara krisen med framför allt likviditeten är något lägre än vad man förväntat, vilket även Handelskammarens undersökningar visar. Incitamentet till att låna sig ur en den här typen av kris är lågt.

Jag upplever att bankernas gemensamma engagemang och ambition att stötta företagen i den här krisen är tydlig. Situationen vi befinner oss i kräver gemensamma insatser från såväl ägare, offentlig sida som banksektorn. Därför är det mycket uppskattat och bra med den här typen av dialog som Handelskammaren initierat”, säger Daniel Karlsson, företagsansvarig på Danske Bank.

Vid träffen lyftes bland annat att fortsatt stöd för kostnadsreducering behövs för att fler företag ska klara sig ur en mer långvarig kris, att reglerna kring koncernbidragen och korttidspermittering behöver utredas och att mer satsning på infrastruktur bör göras för att stärka näringslivet nu och framåt. Roligt att höra det stora engagemang och nära samarbete som finns bland länets banker för näringslivet i länet!

Henrik Dahlström

Verkställande direktör

henrik.dahlstrom@handelskammarenjonkoping.se

076 118 33 97

Fler inlägg

Nyheter

Handelskammaren och Science Park tar över Årets unga ledande kvinna

När det är dags för den femte omgången av utmärkelsen Årets unga ledande kvinna är det med nya arrangörer i projektet. Science Park och H...

Läs mer
Nyheter

HR-strateg erbjuder expertstöd inom HR

HR-strateg är ett av våra medlemsföretag som nu ställer upp lite extra för Handelskammarens medlemmar och erbjuder 2h kostnadsfritt exper...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari