fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Therese Salmonsson är Årets unga ledande kvinna 2021
3 mars, 2022

Therese Salmonsson är Årets unga ledande kvinna 2021

Under en prisceremoni direkt från GRO36 i Jönköping utnämndes vinnaren i Årets unga ledande kvinna. Av årets 125 nominerade var det till slut Therese Salmonsson, tf verksamhetschef på Bra Liv Kungshälsans vårdcentral, som vann högsta pris och kan titulera sig Årets unga ledande kvinna 2021. Hake Feka utmärktes även till Årets unga styrelsetalang 2021.

Initiativet Årets unga ledande kvinna tar avstamp i statistiken som visar att Jönköpings län placerar sig i botten av Sverigestatistiken inom tre viktiga områden; andel kvinnor i ledande positioner, andels kvinnor som startar företag och andel styrelseledamöter som är kvinnor. Redan i höstas påbörjades processen för att utse årets mest framstående unga ledare. Över 125 personer nominerades i startskedet, och efter en urvalsprocess lyftes 20 ledarförebilder fram på årets lista. För dessa 20 personer innebär placeringen på listan en fin merit där de utsetts till kompetenta ledare som kan uppvisa konkreta resultat, och goda förebilder genom sitt sätt att leda och inspirera andra. Tillsammans få de senare i vår åka på en tvådagarsresa fylld av kunskap, inspiration, välmående och nätverksmöjligheter.

Therese Salmonsson, tf verksamhetschef, vik. vårdenhetschef samt administrativ enhetschef på Bra Liv Kungshälsans vårdcentral, är Årets unga ledande kvinna 2021. Foto: Day Fotografi.

Hon är ledaren som utmärkt sig lite extra

Under ceremonin delades ett individuellt pris ut – Årets unga ledande kvinna 2021 – till en person på listan som utmärkt sig lite extra. Årets vinnare blev Therese Salmonsson som är tf verksamhetschef, vik. vårdenhetschef samt administrativ enhetschef på Bra Liv Kungshälsans vårdcentral. Therese, som är född 1989 har under sin tid som enhetschef drivit igenom flera stora förändringsarbeten som bland annat lett till ökat välmående hos patienter och minskat dubbelarbete för personalen.

Juryns motivering

Med ett modernt synsätt i en konservativ verksamhet besitter årets unga ledande kvinna en förmåga att på ett tydligt OCH hjärtligt sätt framföra viktiga budskap. Hon har gått från klarhet till klarhet, och har med driv och engagemang tagit sig an nya roller och utmaningar inom organisationen. Med ett tillitsfullt ledarskap sätter hon hög tilltro till sina medarbetare och anstränger sig för att varje människa skall utvecklas och få redskap för att nå sin fulla potential.

Denna uppskattade ledare är ett föredöme för andra kvinnor som vill ta steget framåt i sin karriär. Hon är inspirerande, modig och omtänksam – Årets unga ledande kvinna är Therese Salmonsson.

Så här säger Linnea Broman, från initiativets partnerbolag Poolia, om vinnaren:

– Therese har klivit in som chef i en bransch där hon tidigare inte hade någon erfarenhet alls och på kort tid skapat fina resultat på sin vårdenhet. Kommunikation är en av grundstenarna i hennes ledarskap, hon verkar i det operativa och leder genom exempel på ett personligt plan – på så sätt får hon med sig hela personalstyrkan även i stora förändringar.

Förutom äran vinner Therese ledarskapscoaching genom Combitech för sig själv och sin arbetsgrupp. Dessutom vinner hon ett årskort samt PT-timmar från Friskis.

Årets unga styrelsetalang utsågs

Hake Feka, jurist & vd på JUREDIQ AB, är Årets unga styrelsetalang 2021. Foto: Day Fotografi.

Även ledaren Hake Feka prisades under ceremonin. Hake tilldelades StyrelseAkademiens pris Årets unga styrelsetalang 2021.

Juryns motivering

Med driv, nytänkande och passion har årets unga styrelsetalang startat ett bolag som utmanar en traditionell bransch – med målet att skapa en långsiktig förändring som förbättrar villkoren för en stor del av yrkeskåren. Hennes analytiska förmåga och förståelse för nya affärsmodeller har i kombination med ett inkluderande ledarskap på kort tid skapat affärsmässig framgång så väl som välmående medarbetare. 

Denna modiga ledare kommer med värdefull expertkompetens inom juridik och bolagsbyggande att vara en stor tillgång för Science Parks styrelse. Årets unga styrelsetalang är Hake Feka.

Utmärkelsen Årets unga styrelsetalang är hjärtefråga för oss på StyrelseAkademien. Vi vill förändra siffrorna och inspirera till ett värdeskapande styrelsearbete med en jämlik sammansättning. Hake är en imponerande ledare med en expertkompetens som är både viktig och efterfrågad i styrelserummen. Hon står för ett värderingsdrivet ledarskap och har en stor ödmjukhet för andra människor – men är samtidigt inte rädd för att ifrågasätta invanda mönster där hon ser chans till förbättring. Vi är övertygade om att Hake kommer göra ett stort positivt avtryck i alla styrelser som får förmånen att arbete med henne i framtiden, säger Hanna Aspklint från StyrelseAkademien.

Hake vinner en plats på utbildningen Rätt Fokus i styrelsearbetet från StyrelseAkademien. Hon bereds även plats som adjungerad styrelseledamot hos Science Park Jönköping under ett års tid.

Om Årets unga ledande kvinna

Årets unga ledande kvinna syftar till att lyfta fram goda förebilder i Jönköpings län och som kan inspirera andra att bli framtidens ledare. Sedan 2019 drivs initiativet av Handelskammaren Jönköpings län och Science Park, i samarbete med en rad partners som stöttar och engagerar sig. På aretsungaledandekvinna.se finns de 164 ledarförebilder som hittills utsetts genom initiativet.

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Näringspolitik

Riksdagens beslut: Arbetsmarknadens behov får betydelse vid planering av vissa utbildningar

Igår släppte Skolverket planerings- och dimensioneringsunderlagen för alla Sveriges regioner. Riksdagen har fattat beslut om ändringar i ...

Läs mer
Näringspolitik

Kompetensbehovet inom tillverkningsindustrin är stort

Enligt en undersökning som företagsklimatet.se kom ut med anger företagarna i Jönköpings län att det är problematiskt att få rätt kompete...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari