fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Säg hej till Clara, vår nya kommunikatör och eventkoordinator!
8 september, 2022

Säg hej till Clara, vår nya kommunikatör och eventkoordinator!

Vi är mycket glada över att kunna presentera vår nya kommunikatör och eventkoordinator Clara Ericsson! Clara är egentligen inget nytt ansikte för oss på Handelskammaren, hon gjorde nämligen sin praktik hos oss under våren 2020. Vi är så glada att hon är tillbaka hos oss!

Kreativ språknörd

Clara är uppvuxen i Växjö men flyttade till Jönköping för studier på Jönköping University och har blivit kvar i Jönköping sedan dess.
–  Jag är uppvuxen i en av Sveriges regnigaste städer (läs Växjö) men har under de senaste åren bott i Jönköping, och jag tror minsann att jag snappat upp lite dialekt med tiden. Jag älskar Jönköping och känner mig väldigt hemma här. Det bästa jag vet är att få skriva och uttrycka mig kreativt och därför är det ju himla tur att det är just det jag kommer att få utlopp för i min tjänst på Handelskammaren. Jag har nära till skratt och tycker att det är väldigt spännande att lära känna nya personer. Jag ser därför väldigt mycket fram emot att få rodda i Handelskammarens event och att knyta kontakter med spännande personer från näringslivet framöver.

Clara Ericsson, Kommunikatör & Eventkoordinator, Handelskammaren Jönköpings Län. Foto: Hedvig Westman

Sedan examen från media- och kommunikationsvetenskapliga programmet har Clara arbetat som marknadskoordinator och kommer senast från det globala företaget Abena AB.
– Jag kände direkt att jag ville söka tjänsten som kommunikatör och eventkoordinator på Handelskammaren när jag såg annonsen, dels för att jag trivdes så bra på Handelskammaren under min praktik, dels för att jag tycker att organisationen driver viktiga frågor. Under praktiken, mitt under rådande kris våren 2020, blev det väldigt tydligt vilken viktig roll Handelskammaren har för näringslivet i regionen. Det känns superkul och spännande att få komma tillbaka hit några år senare, med bredare kompetens och erfarenhet, för att ta mig an rollen som kommunikatör och eventkoordinator.

Claras roll på Handelskammaren

Som kommunikatör och eventkoordinator är Claras uppgift att se till att Handelskammarens kommunikation har en röd tråd och att dess varumärke stärks. Samt rodda i Handelskammarens olika event i lokalerna på Barnarpsgatan 11.
– Det är en bred roll som innefattar allt från att ansvara för webb, nyhetsbrev och sociala medier till att planera och koordinera event. Det känns otroligt spännande att få vara med och driva och utveckla Handelskammarens kommunikation och eventverksamhet vidare.

Vi på Handelskammaren är väldigt glada för en grym rekrytering – välkommen Clara!

Vill du komma i kontakt med Clara?
Skicka ett mejl till clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

Fler inlägg

Näringspolitik

Husqvarna ser flera fördelar med att ta emot lärlingselever

Handelskammaren besökte Husqvarna för att träffa Patrik Andersparr för att diskutera hur processen för lärlingar ser ut på Husqvarna. Pat...

Läs mer
Näringspolitik

SNABBTÅG. Vänd inte Jönköping ryggen

Vänd inte Jönköping och Götaland ryggen! Det finns tyvärr anledning att rikta den uppmaningen till Moderaterna, Liberalerna och Kristdemo...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari