fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Säg hej till vår praktikant Emma!
16 april, 2022

Säg hej till vår praktikant Emma!

Sedan några veckor tillbaka har vi den stora äran att få ha Emma Nordberg som praktikant hos oss. Hon är inte bara oerhört ambitiös, utan undersöker något som både är väldigt spännande och aktuellt för just vårt län.

Emma, berätta gärna om dig själv?

Jag är student på JIBS och pluggar nu andra året på kandidatprogrammet International Economics. Jag är från Ulricehamn. När det kommer till personlig utveckling och karriärutveckling gillar jag att ta mig an utmaningar utanför min comfort zone. Jag drivs av att jobba med projekt som kan hjälpa personer i min omgivning.

Emma Nordberg, praktikant Handelskammaren.

Och nu har du praktik hos oss på Handelskammaren, hur kommer det sig?

Jag sökte till Handelskammaren för att jag var nyfiken på hur ni jobbar och hur Handelskammaren som organisation kan påverka näringslivet etc. i regionen. Jag ville också ha en ny utmaning.

Skulle du kunna beskriva lite mer exakt vad det är du gör hos oss?

Främst gör jag en studie där jag undersöker internationella studenters möjligheter att etablera sig på den regionala arbetsmarknaden efter examen (från JIBS eller JTH). Jag tittar på vad olika aktörer kan göra för att förenkla för studenter OCH vad de kan göra för att inspirera dem att vilja stanna i Jönköping.

Vi önskar Emma all lycka till och ser fram emot att få ta del av hennes arbete!

Emma Nordberg
Praktikant Handelskammaren Jönköpings län
emma.nordberg@handelskammarenjonkoping.se

Fler inlägg

Nyheter

Rundabordssamtal om den viktiga energifrågan.

Rundabordssamtal med Energiministern och företagsrepresentanter från länet.

Läs mer
Nyheter

Gunnar Sandberg, ny nätverksledare för Ekonomichefsnätverket

Introvert utåtriktad, så beskriver sig vår nya nätverksledare för Ekonomichefsnätverket och som i dag är verksam som konsult på Focused M...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari