fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Partierna måste tacka ja till samtal om järnväg
18 december, 2019

Partierna måste tacka ja till samtal om järnväg

PRESSMEDDELANDE

I dag bjuder regeringen till samtal för snabbjärnväg mellan Stockholm och Göteborg/Malmö. För näringslivet i hela Götaland är det av yttersta vikt att ny järnväg byggs.
Beslutet om ny snabbjärnväg mellan landets tre största städer måste fattas så fort som möjligt. För vårt län kommer den nya järnvägen att få stora och positiva effekter på alla plan, både för invånare och företag, säger Helena Zar Vallin, vd för Handelskammaren Jönköpings län.

Helena Zar Vallin, vd Handelskammaren Jönköpings län. Foto: Robin Pagmar.

Handelskamrarna i södra Sverige hoppas och tror att samtliga inbjudna partier inser allvaret och deltar i överläggningen i denna så viktiga fråga för Sveriges framtida tillväxt och utveckling.

Vi fyra handelskammare utgår därför från att samtliga inbjudna partier tackar ja till samtalen. Nu står vi upp tillsammans, alla handelskammare i Götaland, och säger att vi verkligen behöver nu järnväg. Det har redan dragit ut på tiden nu är det dags att sätta fart för utvecklingen av Götaland, för pendlingen och för godset, säger Västsvenska handelskammarens vd Johan Trouvé.

Överbelastade järnvägar

– Trafikverket och Sveriges främsta järnvägsexperter på KTH har länge sagt att Götaland behöver ny spårkapacitet. Vi har under lång tid sagt att nya stambanor måste finansieras utanför ordinarie plan, nu finns äntligen chansen så missa inte den, uppmanar Sydsvenska handelskammarens vVd, Per Tryding. 

För Östsvenska handelskammaren är ökad järnvägskapacitet av stor betydelse.

– Ny järnväg som binder ihop vår region och Stockholm med södra Sverige och i förlängningen Europa, innebär fantastiska förbättrade möjligheter för jobb och tillväxt, säger Östsvenska handelskammarens vd Christian Berger. 

Handelskamrarna i södra Sverige hoppas och tror att samtliga inbjudna partier inser allvaret och deltar i överläggningen i denna så viktiga fråga för Sveriges framtida tillväxt och utveckling.

För mer information, kontakta:
Helena Zar Vallin
076–949 42 25
helena.zarvallin@handelskammarenjonkoping.se

Fler inlägg

Våra medlemmar

”Kompetens är A och O när man ska bedriva en verksamhet inom tjänstesektorn som vi gör”

Som medlem är du med och stärker Jönköpings läns näringsliv! Maria Möller, Ägare på Sikta Ekonomi, berättar varför hon är ledamot i Hande...

Läs mer
Nyheter

Yrkestrainee- morot av bästa sorten!

Många samtal med företagare som Handelskammaren har handlar om den kompetensbrist som är ett faktum i Sverige. Det borde inte vara så! Yr...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari