fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Omvänt mentorskap – här får 16 seniora chefer en mentor från Årets unga ledande kvinna
22 april, 2024

Omvänt mentorskap – här får 16 seniora chefer en mentor från Årets unga ledande kvinna

Handelskammaren och Fagerhults Belysning har drivit det omvända mentorsskapsprogrammet sedan hösten 2021. Omvänt mentorskap syftar till att seniora ledare på några av länets bolag får juniora perspektiv från ledarförebilderna från Årets unga ledande kvinna.

Att som ledare ha en mentor att vända sig till kan vara en värdefull tillgång för att utvecklas i sin roll. Vanligtvis är det seniora ledare som utbyter erfarenheter och coachar juniora. I Omvänt mentorskap vänder vi på rollerna och gör tvärtom. Här får 16 seniora chefer en mentor från initiativet Årets unga ledande kvinna.

Efter två lyckade omgångar fortsätter programmet att utvecklas och växa. Vi kan med glädje berätta att vi nu har med oss Länsförsäkringar Jönköping, Saab, Husqvarna, Ikea och OnePartnerGroup. Med Omvänt mentoskap vill vi skapa förutsättningar att utveckla både den enskilda människan, och verksamheterna i vår region. Vi är glada att vi har så många modiga och trygga ledare som utmanar sig själva i ett sådant här nytt sammanhang.

Under den gemensamma kickoffen ekade skratten och applåderna i Handelskammarens lokaler. Foto: Dennis Boij, Fagerhults Belysning.

Mentorsparen utmanas att tänka utanför boxen

I fredags samlades 16 mentorspar i Handelskammarens lokaler för en gemensam kickoff med grundläggande introduktion kring begreppen mentorskap och ledarskap. Det var en förmiddag full av skratt, där mentorsparen utmanades i att tänka utanför boxen och vara kreativa för att lära känna varandra.

Under våren, närmare bestämt sex månader framåt, kommer de medverkande paren att träffas på regelbunden basis. Det är mentorsparen själva som sätter agendan, med målsättningen om att växa i sitt ledarskap och leda på ett modernt sätt, inte bara för adepterna utan även för mentorerna.

Glada och förväntansfulla deltagare i Omvänt mentorskap. Foto: Dennis Boij, Fagerhults Belysning.

Här är alla mentorsparen:

Alla mentorer är tidigare nominerade till utmärkelsen Årets unga ledande kvinna och de har sedan matchats med seniora ledare inom Fagerhults belysning, Länsförsäkringar Jönköping, Saab, Husqvarna, OnePartnerGroup och Ikea. Under våren kommer du att få lära känna några av de medverkande mentorsparen – så håll utkik i vår kanaler framöver!

Mentor: Ajnur BilbaniAdept: Anders Lilja, Husqvarna

Mentor: Anna LexellAdept: Charlotte Järeby hellman, OnePartnergroup

Mentor: Caroline LiljaAdept: Roger Liljegren, Ikea

Mentor: Eliza SjöbergAdept: Frida Almqvist, Fagerhults belysning

Mentor: Felicia TrabelsiAdept: David Vittgård, Länsförsäkringar Jönköping

Mentor: Helén TroungAdept: Thomas Niklasson, Saab

Mentor: Isabela LucasAdept: Sara Derefalk, Länsförsäkringar Jönköping

Mentor: Karolina MalmlövAdept: Magnus Olsson, Länsförsäkringar Jönköping

Mentor: Maja KarlssonAdept: Andreas Levander, Husqvarna

Mentor: Maria LiljeqvistAdept: Kristoffer Emanuelsson, Fagerhults belysning

Mentor: Matilda NordénAdept: Louise Bringfelt, Ikea

Mentor: Mia-Berentje LandAdept: Carina Bergqvist, Fagerhults belysning

Mentor: Neda BabaabadiAdept: Björn Landén, Husqvarna

Mentor: Olivia NormarkAdept: Johan Svensson, Länsförsäkringar Jönköping

Mentor: Rebecca KällgårdAdept: Magdalena Risberg, Husqvarna

Mentor: Sanna JohanssonAdept: Bo Alpteg, Saab

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

Annika Lindstrand: “Vi som är med i Ekonomichefsnätverket har stort utbyte av varandra”

Genom Ekonomichefsnätverket får Annika möjlighet att träffa andra personer som har samma typ av roll på företag i liknande storlek.

Läs mer
Näringspolitik

RYSSLAND-UKRAINA | Experternas tips

Detta var några av de frågor som besvarades av de experter inom IT- och cybersäkerhet, bank, juridik samt kommunikation som Handelskammar...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari