fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Ny busslinje avgörande för företagens attraktivitet
24 september, 2021

Ny busslinje avgörande för företagens attraktivitet

Sedan 16 augusti finns en ny busslinje i Jönköpings kommun, nummer 31. Den sträcker sig mellan Juneporten och Jönköpings flygplats.

Att förbättra pendlingen för arbete och studier i länet är ett av Handelskammarens fokusområden. Området Hedenstorp/Sandseryd har varit en prioriterad fråga för Handelskammaren att engagera sig i för att nå resultat.

Skiftarbetare har tidigare inte kunnat åka buss till och från arbete på tidiga mornar och/eller sena kvällar, men det går nu.

– Sedan en tid tillbaka har vi haft ett samarbete med företagarföreningen Hedenstorp och Sandseryd Business Network, Jönköpings kommun och JLT. För att företagen vid Hedenstorp/Sandseryd ska kunna vara attraktiva arbetsgivare krävs det att det finns pålitliga och bra kommunikationer, så att de inte går miste om kompetens, säger Helena Zar Vallin, vd Handelskammaren.

För Handelskammaren har det varit en självklarhet att engagera sig i frågan:

– Det är ett stort och växande näringslivsområde. Vi har haft ett mycket bra samarbete oss emellan, och vi gläds verkligen å deras vägnar. Det betyder väldigt mycket för företagens konkurrenskraft och framtida tillväxt. Nu återstår att få till fler busshållplatser på området, så att tillgängligheten ökar, Det blir nästa steg för att verkligen öka attraktiviteten i området, avslutar Helena.

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Våra medlemmar

”Kan vi vara med och bidra till länets utveckling vill vi gärna göra det!”

Som medlem är du med och stärker Jönköpings läns näringsliv! Lisa Florby, VD för VEM Chefsrekrytering & Interim AB, berättar varför hon ä...

Läs mer
Näringspolitik

Glädjande åtgärdsförslag från regeringen

I slutet av januari presenterade regeringen två konkreta förslag på åtgärder gällande yrkesutbildningar. I en proposition som lämnats til...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari