fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Nu öppnar nomineringen till Årets unga ledande kvinna 2022
1 oktober, 2022

Nu öppnar nomineringen till Årets unga ledande kvinna 2022

Endast 37% av ledarna i Jönköpings län är kvinnor – det vill vi ändra på. Under oktober kan allmänheten nominera ledare till utmärkelsen som lyfter kvinnor i ledarroller.

För åttonde året i rad ska ”Årets unga ledande kvinna” i Jönköpings län utses. Under oktober kan allmänheten nominera ledare till utmärkelsen som lyfter kvinnor i ledarroller. I år kliver för första gången Region Jönköpings län in som projektägare tillsammans med Science Park och Handelskammaren Jönköpings län.

Linda Pålsson, Maria Göransdotter Marklund, Clara Ericsson och Lena Larking är projektledare för Årets unga ledande kvinna 2022. Foto: Science Park

Alla kan nominera sina förebilder

På www.aretsungaledandekvinna.se kan allmänheten från 1 oktober till och med 31 oktober nominera ledare inom olika typer av verksamheter, föreningar eller organisationer. För att kunna bli nominerad krävs att personen:

Therese Salmonsson, tf verksamhetschef, vik. vårdenhetschef samt administrativ enhetschef på Bra Liv Kungshälsans vårdcentral, blev utsedd till Årets unga ledande kvinna 2021. Foto: Day Fotografi.

Ledarskapscoaching, styrelseutbildning och en inspirationsresa

Efter nomineringsperioden påbörjas urvalsarbetet där Poolia har det tuffa uppdraget att utse de 20-30 personer som tar plats på 2022 års lista av ledarförebilder. Listan kommer att offentliggöras i början av februari 2023, och vid en prisceremoni i mars utses två ledare som utmärker sig lite extra. ”Årets unga ledande kvinna 2022” är utmärkelsens högsta pris där vinnaren får individuell ledarskapscoachning och ett årskort hos Friskis. Av personerna på listan utses också ”Årets unga styrelsetalang” av StyrelseAkademien Jönköping. I detta pris ingår en styrelseutbildning och en plats som adjungerad styrelseledamot hos ett företag i länet. Samtliga personer som tar plats på årets lista får åka på en gemensam inspirations- och nätverksresa med fokus på ledarskap.

Hake Feka, Jurist & VD på JUREDIQ AB, blev utsedd till Årets unga styrelsetalang 2021. Foto: Day Fotografi.

Om utmärkelsen Årets unga ledande kvinna

Årets unga ledande kvinna lyfter fram ledarförebilder i syfte att öka jämställdheten i Jönköpings län samt att inspirera fler kvinnor att bli ledare. Genom utmärkelsen byggs en lista av ledare med dokumenterad erfarenhet och kompetens, som kan användas som underlag vid rekrytering av exempelvis ledartjänster eller styrelseledamöter. Listan innehåller idag 164 ledare och chefer som utsetts bland hundratals nominerade genom en tuff urvalsprocess.

Utmärkelsen drivs av Handelskammaren Jönköpings län, Science Park och Region Jönköpings län och genomförs med stöd av Combitech, Day Fotografi, Elmia, Fagerhult, FC Gruppen, FC Production, Friskis & Svettis, HSB Göta, IKEA, Jönköping Energi, JönköpingsPosten, Jönköping University, Knowit, Länsförsäkringar Jönköping, Länsstyrelsen i Jönköpings län, Poolia, StyrelseAkademien, En Produktionsbyrå, SAAB, WSA LAW och Yellon.

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

Brexit

Brexit Det råder ingen tvekan om att Brexit kommer att innebära ökade administrativa kostnader för både exportörer och importörer på båd...

Läs mer
Nyheter

Företagen i länet är påverkade av coronaviruset

Enkäten visar att det finns en fortsatt generell oro och att flera företag ser situationen i nuläget som allvarlig. Men de svarande anger...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari