fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Möt Henrik Dahlström, ny VD för Handelskammaren!
19 april, 2023

Möt Henrik Dahlström, ny VD för Handelskammaren!

Vi är väldigt glada över att kunna presentera vår nya VD Henrik Dahlström. Henrik kommer senast från ALMI Företagspartner Östergötland där han haft rollen som vice VD och Affärschef. Han har en gedigen erfarenhet av att jobba med näringslivsfrågor och har i många år verkat för att företag ska få goda förutsättningar till utveckling och tillväxt.

Utöver näringslivsfrågor ligger musiken nära till hands

Henrik är född och uppvuxen i Emmaboda i Småland, en ort där både hans morfar och farfar drivit företag. Under en stor del av Henriks yrkesliv har han jobbat med företagsutveckling och näringslivsfrågor i flera olika roller, något som han nu senast utövat på ALMI Företagspartner i Östergötland.

– I mitt arbete har jag fått träffa många spännande företag och samtidigt arbetat med att utveckla det regionala stödsystemet. Jag har arbetat med framför allt små- och medelstora företag.

Bland det brinnande intresset för näringslivet får också musiken ta plats.

– Jag är musiker och spelar saxofon i flera konstellationer, så det finns en risk att vi kommer att mötas på en annan scen än Handelskammaren.

Henrik Dahlström, ny vd för Handelskammaren Jönköpings län.

Henrik berättar att Handelskammarens viktiga roll var det som fångade hans intresse.

– Handelskammaren har en viktig roll som språkrör och kontaktyta för företagen i regionen. Det är oerhört viktigt att vi kan samla och driva de mest väsentliga frågorna för vårt näringsliv. Tillsammans blir vi en viktig part som kan representera medlemmarna på lokala, regionala och nationella arenor.

Ser fram emot att bidra till länets utveckling

Henriks roll som VD innebär att arbeta i en bred roll och att vara ansiktet utåt för Handelskammaren.

– Jag kommer både att driva de frågor som är viktiga för medlemmarna och vara med och skapa mötesplatser för företag i regionen. I min nya roll som VD för Handelskammaren ser jag fram emot allt! Det är många nya personer som jag behöver träffa och diskussioner som jag behöver sätta mig in i. Det ska bli väldigt roligt att få vara med och bidra till utvecklingen i Jönköpings län.

Vi på Handelskammaren är väldigt glada över att ha Henrik i vårt team – varmt välkommen Henrik!

Vill du komma i kontakt med Henrik?
Skicka iväg ett mejl till henrik.dahlstrom@handelskammarenjonkoping.se
eller slå en signal till 076-118 33 97.

 

Julia Lundqvist
Praktikant Handelskammaren Jönköpings län
julia.lundqvist@handelskammarenjonkoping.se

Fler inlägg

Nyheter

Agnesa Selmani är Årets unga ledande kvinna 2020

Agnesa Selmani, gruppchef på IKEA Torsvik, tilldelas i år den prestige- och ärofyllda titeln Årets unga ledande kvinna 2020 för sitt leda...

Läs mer
Nyheter

Hantering av handelsdokument under Coronatiden

För att dokumenthanteringen ska fortsätta fungera även om personalen på Handelskamrarna insjuknar, så har flera Handelskamrar ingått ett ...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari