fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Möt Anna Zedig, ny projektledare på Handelskammaren!
31 augusti, 2022

Möt Anna Zedig, ny projektledare på Handelskammaren!

Vi är mycket glada över att kunna presentera Anna, vår nya projektledare på Handelskammaren! Annas erfarenheter inom både utbildning och näringsliv kommer väl till pass i hennes nya roll där hon kommer driva arbetet med förstudien om yrkestrainee.

Nyfikenheten är Annas driv både privat och i sin yrkesroll

Anna är uppvuxen på en ö i Karlskrona skärgård och har därför en förkärlek för vatten och hav. Sedan sex år tillbaka bor hon i Jönköping och det är kanske inte helt otippat att hon bosatt sig nära Vättern. Hon beskriver sig själv som social, positiv och väldigt nyfiken.
– Nyfikenheten är mitt driv både i mitt yrkesliv men även privat. Jag provar ständigt nya saker och lär mig hela tiden en massa nytt. 

Anna Zedig, ny projektledare, Handelskammaren Jönköpings Län

Anna Zedig, ny projektledare, Handelskammaren Jönköpings Län. Foto: Hedvig Westman

Betydelsefull erfarenhet inom utbildning

Med en bred bakgrund inom utbildning och med erfarenhet inom bland annat högskola och universitet har Anna värdefulla erfarenheter för förstudien om yrkestrainee. Hon kommer senast från TUC Yrkeshögskola där hon jobbade som affärsutvecklare.
– Jag brinner för kompetensförsörjningsfrågor och har jobbat med att rusta studenter och elever för arbetslivet i många år och i flera olika former. De senaste åren har jag även jobbat med kompetensförsörjning ur näringslivets perspektiv och en hel del med validering, så rollen som projektledare för yrkestrainee passar mig verkligen som handen i handsken.

Anna berättar att hon i sin tidigare tjänst haft en del samverkan med oss på Handelskammaren. Hon fick upp intresset för Handelskammaren på grund av de initiativ som tagits inom kompetensförsörjning kopplat till bland annat yrkeshögskolan.
– Jag kände tidigt att ”här vill jag jobba!”. Jag kände väl till hur Handelskammaren jobbar och gillade verkligen de initiativ som togs inom kompetensförsörjning kopplat till bland annat Yrkeshögskolan.

Hoppas kunna få fler att söka sig till länets lärlingsutbildningar

Annas roll på Handelskammaren är att, som projektledare, driva arbetet med förstudien om yrkestrainee som är ett viktigt område för oss på Handelskammaren.
– Jag kommer att driva förstudien ”Yrkestrainee” som handlar om att informera företag, skolor och kommuner om möjligheten att använda sig av lärlingsanställningar. Som projektledare har jag möjlighet att agera oberoende gentemot företag och skolor för att vara med och bygga vidare på befintlig samverkan men även trampa upp nya stigar. Jag kommer kunna stötta företag som är intresserade av lärlingsanställning och vi kommer även att undersöka attityden hos elever angående yrkesutbildningar. Det är idag få som söker yrkesutbildning på gymnasienivå och genom samverkan hoppas vi kunna få fler att söka till länets lärlingsutbildningar.

Vi på Handelskammaren är väldigt glada för en grym rekrytering och vi är övertygade om att Anna kommer att ta sig an rollen med bravur. Välkommen Anna!

Vill du komma i kontakt med Anna för att diskutera Yrkestrainee och lärlingsanställningar?
Mejla Anna på anna.zedig@handelskammarenjonkping.se

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

Coronavirusets påverkan på näringslivet och fortsatta dialoger om åtgärder

Handelsminister Anna Hallberg höll under fredagen i förra veckan en telefonkonferens med alla elva handelskamrar i Sverige. Syftet var at...

Läs mer
Nyheter

Är du vår nya kommunikatör och eventkoordinator?

Ansökan har stängt.

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari