fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » ”Det är oerhört viktigt att vår region har den kompetens som krävs”
17 november, 2022

"Det är oerhört viktigt att vår region har den kompetens som krävs"

Som medlem är du med och stärker Jönköpings läns näringsliv! Margareta Carlsson, VD för Solberga station AB,  berättar varför hon är ledamot i Handelskammarens fullmäktige och varför Solberga station AB är medlemmar i Handelskammaren.

Fullmäktige är Handelskammarens beslutande organ som består av våra medlemmar. Som invald i fullmäktige kan man vara med och påverka verksamheten genom att engagera sig, nätverka och utbyta kunskap och idéer med andra personer från näringslivet i regionen.

Varför är du med i Handelskammarens fullmäktige?

Jag tycker att det är viktigt att engagera sig och bidra till det man önskar ska hända. I fullmäktigeförsamlingen kan jag göra min röst hörd och vara med i arbetet för ett starkt näringsliv i regionen. För oss är det betydelsefullt att Handelskammaren agerar språkrör i politiska frågor och driver regionens viktiga frågor, vilket också är viktiga frågor för oss. Vårt nätverk har också utökats genom medlemskapet i Handelskammaren.

Margareta Carlsson, VD för Solberga station AB och invald i Handelskammarens fullmäktige.

Vilka frågor som Handelskammaren driver är viktigast för dig? 

Ja, kompetensförsörjningen är en hjärtefråga. Vi jobbar med att öka kompetens i vår verksamhet och engagerar oss på olika sätt i det, allihop på företaget. Själv brinner jag såväl för lärandet som sådant som för skol- och utbildningsfrågor av olika slag och företagens egen interna kompetensutveckling.

Det är så oerhört viktigt att vår region har den kompetens som krävs både idag och framåt för att vi både ska klara jobb och verksamheter och kunna utvecklas och vara innovativa på olika sätt. Det påverkar inte bara företagen utan också samhället i stort. Så är det klart att frågor som berör järnvägen också är viktiga för ett företag som vårt som mycket arbetar gentemot järnvägsbranschen.

 


 

Vi vill bli fler för att kunna påverka ännu mer

Som medlem har du möjlighet att påverka företagsklimatet nu och i framtiden för länet! Handelskammaren Jönköpings län deltar aktivt i det regionala utvecklingsarbetet och opinionsbildning kring näringspolitiska frågor. Vi vill bli fler för att kunna påverka ännu mer. Gör som Margareta och över 300 företag i Jönköpings län – Bli medlem i Handelskammaren.

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

Årets unga ledande kvinna lyfter företagare och ägare i ny utmärkelse

I höst inleds nionde omgången av Årets unga ledande kvinna – ett initiativ som startades för att öka andelen kvinnor i ledande positioner...

Läs mer
Nyheter

FC-gruppen ser vikten av att ta emot lärlingar

Handelskammaren träffade Samuel Bergström och Jeanette Fransén från FC-gruppen för att ta del av deras upplevelser av att ha lärlingar i ...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari