fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Lina Dahlström, välkommen till Handelskammaren!
3 september, 2020

Möt Lina ”Ända in i kaklet” Dahlström

Låt oss presentera ännu en ny medarbetare på Handelskammaren, Lina Dahlström. Hon ser till att engagera sig i ALLT hon gör, oavsett vad. Lina trivs att gå in i nya roller som tidigare inte funnits, inte undra på att hon sökte sig till oss för att få jobba med två nya affärsområden hos Handelskammaren.

Lina, vem är du? Hur skulle du beskriva dig själv?

– Som person är jag social, positiv och tycker om att engagera mig i det jag gör – oavsett om det är på jobbet eller i det privata när jag drar igång renoveringsprojekt eller ska ut och plocka svamp, göra surdegsbröd eller träna min hund. Hemma kallas jag för Lina ”Ända in i kaklet” Dahlström och det finns väl en viss sanning i det – jag gör gärna saker fullt ut!

– Jag trivs väldigt bra i naturnära områden, gärna på hästryggen. Landet och skogen är en lugn och skön kontrast till allt som är så ”pulsigt” i samhället. Generellt så tror jag att det är få tillfällen i dag som vi kopplar bort oss helt och hållet, och heller inte bara gör EN sak i taget. Jag tror att det både är nyttigt och befriande att ”dra ur sladden och logga ut” ibland.

Du nämnde att du utbildat din hund, vad innebär det?

– Ja, jag har varit aktiv inom Försvarsmakten under en längre tid. Det har varit på en frivillig basis och jag hade ett frivilligavtal med Hemvärnet och Försvarsmakten. Från början gick jag en soldatutbildning, blev sedan hundförare och utbildade min hund till Patrullhund, (hund tränad för att söka efter människor eller föremål), och som certifieras för syftet. Efter ett par år som hundförare gick jag upp som hundbefäl, vilket innebar att jag ansvarade för hundtjänsten i ett Insatsförband och satt i Kompaniledningen.

– Jag har även varit med och organiserat hundtjänsten vid skarpa insatser, så som eftersök av försvunna personer. Att engagera sig på det här sättet är otroligt givande och något som jag tycker att fler borde göra. Det finns en mängd olika typer av arbetsuppgifter och alla behövs. För mig har detta inneburit att det har varit något som har gjort att jag har fått göra skillnad ”på riktigt”. På ens ”vanliga” jobb är det sällan på liv eller död, här kan det vara så. Det är en spännande kontrast – och också väldigt viktigt! Du kan göra skillnad.

Lina Dahlström, projektledare, Handelskammaren Jönköpings län.

Handelskammaren, hur hamnade du här?

– Från första början så fick jag upp det på Linkedin, läste beskrivningen av både vilken tjänst och person som Handelskammaren sökte. Direkt landade det rätt i magen och jag kände att det där är ju verkligen jag! Sedan fick jag också en väldigt bra känsla när jag träffade Helena för första gången.

Vad var det som gjorde att du fick upp intresset för Handelskammaren?

– Jag visste inte så mycket om själva verksamheten, men hade ändå hört talas om Handelskammaren. När jag läste på kändes det som ett spännande ställe och jag upplevde också en tyngd i varumärket Handelskammaren som kändes tilltalande. Men så lockade ju också de två nya projekten som man skulle få jobba med. Jag blev både jätteglad och smickrad när det blev klart att det var jag som fick tjänsten!

– Jag har tidigare jobbat i roller där tjänsten har varit helt ny och trivs väldigt bra med det, vilket så klart också både är roligt och utmanande! Dessutom stämde det även väl med vad jag har gjort tidigare då jag de senaste 10–15 åren rört mig inom försäljning/marknad, så jag kunde plocka lite olika delar från tidigare olika arbetsplatser.

Din roll på Handelskammaren, hur kommer den se ut?

– Mot slutet av året ska vi flytta in i nya lokaler och det för att skapa en mötesplats för näringslivet i Jönköpings län. Detta projekt kommer att vara en stor del av min roll, vilket även kommer bli ett nytt affärsområde för Handelskammaren. Sedan kommer jag också jobba med något som kallas för 100-listan, ett projekt som syftar till att öka antalet kvinnliga styrelsemedlemmar i länet. Vi kommer att ta fram och lansera en lista på 100 kvinnor som har kompetens och vilja att inneha styrelseposter i företag i länet. Bakgrunden är att styrelsemedlemmar i länet i dag till största delen består av män och eftersom vi strävar efter både jämställdhet och mångfald behövs 100-listan.

– I båda projekten handlar det nu främst om att hitta strukturer och arbetssätt, så som affärsmodeller, marknadsplaner, projektplaner och kontaktytor.

Något speciellt som du hoppas eller drömmer om, å Handelskammarens räkning?

– Utifrån min roll så är det väl egentligen två saker. Dels att Handelskammaren, genom de nya lokalerna, ska bli en naturlig mötesplats för företagare och företagsledare, en modern plattform. Lokalerna kommer andas nytt och fräscht med lokala aktörer bland möblerna, vilket känns extra roligt! Gällande 100-listan så hoppas jag att det så klart ska bidra och skapa nytta! Likväl att man vill höja kvinnorna, så vill man också att det ska komma naturligt. Att det helt enkelt blir en representation i styrelserummet, så som det ser ut i samhället.

Hjärtligt välkommen till Handelskammaren Lina!

 

Vill du komma i kontakt med Lina?

076-072 88 89
lina.dahlstrom@handelskammarenjonkoping.se

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

Susanne Spector: Hög räntemiljö och svaga tillväxtutsikter präglar det aktuella läget

I en nyligen genomförd analys, presenterade Susanne Spector, chef över makroekonomisk analys på Nordea, en detaljerad översikt över den a...

Läs mer
Nyheter

HR-strateg erbjuder expertstöd inom HR

HR-strateg är ett av våra medlemsföretag som nu ställer upp lite extra för Handelskammarens medlemmar och erbjuder 2h kostnadsfritt exper...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari