fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Klimatveckan: Grönt är skönt!
4 september, 2019

Klimatveckan: Grönt är skönt!

Nu har klimatveckan dragit igång för sjätte gången i Jönköping med tema – Meny för kropp och klimat. Kul tycker vi på Handelskammaren och vill passa på att upplysa om vad det innebär.

Så, varför klimatvecka? Jo, syftet med klimatveckan är att bidra till att nå klimatvisionen om att Jönköping ska bli ett plusenergilän. Det innebär att utsläppen av koldioxid och energianvändningen ska minska, samt att produktionen av förnybar energi ska öka. Detta sätts i fokus under en fullspäckad vecka av föreläsningar, seminarier och andra aktiviteter på olika platser runt om i regionen.  

Emeline Chamoun, praktikant Handelskammaren

Årets tema syftar med andra ord på klimatvänlig mat vilket är lika med närproducerad mat och minskad köttkonsumtion. Jag tycker att det här temat är en perfekt möjlighet att engagera oss till en klimatsmartare vardag. Mitt i denna klimat-anda började jag fundera över vår individuella miljöpåverkan och hur mycket vi faktiskt kan påverka. Om varje individ utgår från sitt eget hushåll och minskar på sin individuella miljöpåverkan – så nyttjas alla av det! Och det är så enkelt som att börja i köket!

Klimatveckan är full av aktiviteter, närmre 60 stycken för att vara specifik, och jag är övertygad om att det finns något för alla! Klimatveckan täcker allt från att bli svinnsmart till cirkulär ekonomi och mycket mer. Jag uppmanar er alla att deltaga. Klicka er vidare till deras hemsida och kolla in schemat.  

Jag ser på det så här. Medan Greta Thunberg, 16 år, tar den stora kampen globalt kan vi göra det vi kan på lokal nivå. Stora handlingar som små – tillsammans gör vi skillnad!   

Gröna hälsningar,
Emeline
 Chamoun

 

Fler inlägg

Nyheter

Underlätta för företagen att utbilda permitterade

DEBATT. Möjligheten till kompetenshöjande insatser för permitterade finns i dagsläget inom vissa kollektivavtal, men systemet behöver utv...

Läs mer
Näringspolitik

Till Myndigheten för yrkeshögskolan

SKRIVELSE: Nu och framåt är kompetensförsörjningen och att kunna erbjuda attraktiva och relevanta utbildningar helt avgörande för att för...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari