fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Jönköpingsgalan
28 mars, 2023

Jönköpingsgalan

I helgen gick Jönköpingsgalan av stapeln, en kväll fylld av mingel, god mat och festlig prisceremoni för alla nominerade. Handelskammaren var givetvis på plats, och vi fick fira att flera av våra medlemmar kammade hem förstaplatsen i olika kategorier.

Jönköpingsgalan som anordnas av FC-gruppen, är en gala för att uppmärksamma och hylla näringslivet i Jönköping där tio priser delas ut till personer och organisationer som gjort betydelsefulla insatser för Jönköping under det gångna året. I år är Handelskammaren Jönköpings län med som samarbetspartner och vi var mycket glada över att få se våra medlemmar Carlfors bruk, Husqvarna och Jönköpings University kamma hem storvinsten och första pris inom tre olika kategorier.

Gänget från Handelskammaren. Från vänster: Cecilia Nilsson, Annika Cederfeldt Jiveby, Victor Wakerius, Clara Ericsson och Anna Zedig. Bild: Robert Eriksson.

Årets Mötes- och Evenemangspris

Jönköping University, med Stefan Brolin och Carla G Machado, tog hem vinsten i kategorin Årets Mötes- och Evenemangspris med följande motivering:

”Årets Mötes- och Evenemangspris går till Jönköping University som gjort betydande insatser för att driva på utveckling av Jönköping som mötesplats. Med sina forskningskonferenser sätter högskolan och dess fackhögskolor Jönköping på möteskartan både nationellt och internationellt. Tack vare drivna medarbetare, som vill visa Jönköping Universitys styrkor och Jönköping som plats för en hel värld, stärker högskolan besöksnäringens roll som tillväxtmotor i regionen och skapar ett mervärde för hela vår kommun. Genom sitt stora engagemang och ett fantastiskt värdskap är Jönköping University en mycket god ambassadör för Jönköping och befäster Jönköpings position som en ledande och självklar mötesstad.”

Årets Mötes- och Evenemangspris – Jönköping University, Stefan Brolin och Carla G Machado.

Årets Hållbara omställning

Carlfors bruk, med Fredrik Målberg och Joakim Björklund, tog hem vinsten i kategorin Årets Hållbara omställning med följande motivering:

”Carlfors bruk har visat ett starkt engagemang för hållbar utveckling med teknik som minskar miljöpåverkan. Genom investeringar i en solcellsanläggning för produktion av förnybar elektricitet och i återvinning av värmeenergi från kylvatten har Carlfors bruk minskat både energiförbrukningen och utsläppen av CO. Företaget har en långsiktig ambition att vara självförsörjande på förnybar elektricitet och CO neutrala. Carlfors bruk fortsätter sitt ambitiösa arbete för att uppnå sina hållbarhetsmål.”

Årets Hållbara omställning – Carlfors bruk, Fredrik Målberg och Joakim Björklund.

Årets Brobyggare

Husqvarna, med Andreas Rangert, tog hem vinsten i kategorin Årets Brobyggare med följande motivering:

”Titeln Årets Brobyggare går till Andreas Rangert och Husqvarna som har engagerat sig i att utveckla både utbildning och forskning genom samarbeten med Jönköping University, specifikt genom den populära Husqvarna-kursen. De har varit aktiva att söka hållbara och konkurrenskraftiga lösningar för teknikutveckling och kompetens. Genom åren har flera forskningsprojekt genomförts i samverkan med Husqvarna och företaget är en strategisk part i utvecklingen och framväxten av Tekniska Högskolans styrkeområden.”

Årets Brobyggare – Andreas Rangert, Husqvarna.

Stort grattis till våra medlemmar Jönköping University, Carlfors bruk och Husqvarna! Ni är väl värda vinsterna!

 

Stort grattis till årets vinnare! Här är alla vinnare inom de 10 olika priskategorierna:

 

Julia Lundqvist
Praktikant Handelskammaren Jönköpings län
julia.lundqvist@handelskammarenjonkoping.se

Fler inlägg

Näringspolitik

Möjligheterna att pendla måste förbättras

DEBATT: Infrastruktur utgör ryggraden i ett lands ekonomi och är avgörande för att vår region förblir konkurrenskraftig på den nationella...

Läs mer
Näringspolitik

Företagare måste ha råd att ha anställda

KRÖNIKA. Så varför flyttar företag hela eller delar av sina verksamheter? Varje verksamhet som flyttar från vårt län leder till förlorade...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari