fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Jonas Hernborg: ”Infrastrukturfrågor och kompetensförsörjning är särskilt viktiga för oss”
11 september, 2023

”Infrastrukturfrågor och kompetensförsörjning är särskilt viktiga för oss”

Som medlem är du med och stärker Jönköpings läns näringsliv! Jonas Hernborg, VD för Elitfönster AB, berättar varför han är ledamot i Handelskammarens fullmäktige och varför Elitfönster är medlemmar i Handelskammaren.  

Fullmäktige är Handelskammarensbeslutande organ som består av våra medlemmar. Som invald i fullmäktige kan man vara med och påverka verksamheten genom att engagera sig, nätverka och utbyta kunskap och idéer med andra personer från näringslivet i regionen.  

Varför är du med i Handelskammarens fullmäktige?  

Jag är med i Handelskammarens fullmäktige som representant för företagen, framför allt för företagen i Vetlanda med omnejd. För mig är det viktigt att Handelskammaren verkar för hela Jönköping Region, med alla dess företag, och att inte fokus endast hamnar på företagen i Jönköping. 

Jonas Hernborg, VD för Elitfönster AB.

Vad har medlemskapet i Handelskammaren inneburit för er? 

Vi har haft en representant från Handelskammaren i Hi:tech, som startade som Teknikens Hus i Vetlanda, för att säkra och öka den lokala kompetensförsörjningen långsiktigt med fokus på våra företags behov i och runt Vetlanda kommun. Handelskammarens representant har fungerat lite som olja mellan olika parter, som hjälp med kontaktytor som vi inte alltid själva haft och ibland även med kraft i någon särskild fråga.  

Medlemskapet i Handelskammaren har även hjälpt oss att driva frågor mot regionen gällande infrastrukturfrågan, inte minst järnvägen till Vetlanda. Här har vi tillsammans med Handelskammaren och andra medlemmar kunnat borra ner oss ytterligare i möjliga lösningar och återuppväcka frågan som legat vilande. Det har blivit tydligt i kontakterna med Trafikverket och Region Jönköping att det saknas långsiktiga planer på hela logistiklösningen för Regionen – ett krav jag nu hoppas har tydliggjorts genom Handelskammarens arbete.

Vilka frågor som Handelskammaren driver är viktigast för dig? 

Mina viktigaste frågor som jag ser att Handelskammaren kan hjälpa oss med är att driva näringslivets frågor i regionen som helhet. Som den kommun med både sämst väg- och kollektivtrafikförbindelser, vilket skapar logistiska problem med affärer och placering av framtida investeringar, är infrastrukturfrågor och kompetensförsörjning särskilt viktiga för oss.

Vi vill bli fler för att kunna påverka ännu mer 

Som medlem har du möjlighet att påverka företagsklimatet nu och i framtiden för länet! Handelskammaren Jönköpings län deltar aktivt i det regionala utvecklingsarbetet och opinionsbildning kring näringspolitiska frågor. Vi vill bli fler för att kunna påverka ännu mer. Gör som Jonas och över 300 företag i Jönköpings län – Bli medlem i Handelskammaren. 

 

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Energiförsörjning

Stödet som annonserats ut är en kortsiktig lösning men det behövs snabbt en långsiktigt hållbar strategi med fokus på näringslivet

I torsdags presenterade regeringen det elprisstöd som planeras betalas ut till såväl privat- som företagskonsumenter i södra Sverige för ...

Läs mer
Näringspolitik

Skarpt näringslivsperspektiv i remissvar till kommande infrastrukturproposition

Handelskammaren har som remissinstans lämnat ett remissyttrande gällande Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplanering för pe...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari